Izvor: Blic, 20.Okt.2016, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Učiniću sve što je u mojoj moći da produžim prekid vatre u Alepu

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je kasno sinoć u Berlinu da će učiniti sve što je u njegovoj moći da bude produžen privremeni prekid vatre u sirijskom gradu Alepu koji treba danas da stupi na snagu.

- Rusija će učiniti sve da produži prekid vatre u skladu sa situacijom na terenu - rekao je Putin posle sastanka u Berlinu s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim kolegom Fransoaom Olandom.

Ruska vojska u sredu je saopštila da će prekid >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vatre biti produžen sa prvobitnih osam na 11 sati, dok je sirijska vojska navela da će primirje trajati tri dana, počev od danas.

Putin u Berlinu nije potvrdio tu informaciju navodeći da prekid vatre treba da traje što je moguće duže.

Nemačka kancelarka Angela Merkel bila je sinoć domaćin sastanka o ukrajinskoj krizi na kojem su učestvali predsednici Rusije Vladimir Putin, Ukrajine Petro Porošenko i Francuske Fransoa Oland.

Posle tog sastanka održan je radni sastanak Oland-Putin-Merkel o sirijskoj krizi.

Oland i Merkel izjavili su da je sastanak s Putinom o Siriji bio "težak i jasan" i da nije isključena mogućnost sankcija Rusiji zbog bombardovanja civila u Alepu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin spreman na produžetak primirja u Alepu

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u Berlinu da će učiniti sve što je u njegovoj moći da bude produžen privremeni prekid vatre u sirijskom gradu Alepu, koji treba danas da stupi na snagu..."Rusija će učiniti sve da produži prekid vatre u skladu sa situacijom na terenu", rekao je Putin...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.