UKRAJINSKA KRIZA Kijev: Rusija pojačava upotrebu dronova na frontu u Harkovu; Moskva: Poginule četiri žene u ukrajinskom granatiranju Donjecka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2024, 06:42

UKRAJINSKA KRIZA Kijev: Rusija pojačava upotrebu dronova na frontu u Harkovu; Moskva: Poginule četiri žene u ukrajinskom granatiranju Donjecka

Rat u Ukrajini – 813. dan. Najveće bitke vode se u oblasti Harkova. Ukrajinska vojska tvrdi da su na frontu intezivirani ruski napadi dronovima. Moskva tvrdi da je uništila komandno mesto Ukrajine u Harkovu. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da bi dva PVO "patriota" odbila napade ruskih trupa. NATO zvaničnici tvrde da Rusija nema kapacitete da osvoji Harkov.
Ukrajinska artiljerija na liniji fronta u Harkovu suočava se sa dosad najvećom pretnjom od ruske flote dronova kamikaza, navodi ukrajinska vojska.
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obišao je trupe u Harkovu...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.