Tumbaković: Teška grupa, ali prioritet je Norveška

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2020, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tumbaković: Teška grupa, ali prioritet je Norveška

Selektor fudbalske reprezentacije Srbija Ljubiša Tumbaković istakao je danas da je grupa za Ligu nacija teška, ali da je trenutno prioritet Norveška i borba za EURO 2020.

"Dobili smo tešku grupu, jer igramo protiv dve selekcije koje su izborile plasman na prvenstvo Evrope, a Mađarska je selekcija koja iz godine u godinu napreduje. Međutim, naš akcenat u ovom trenutku je na ono što nas očekuje 26. marta u Oslu. Imaćemo dovoljno vremena da razmišljamo o takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Ligi nacija", rekao je selektor Srbije za sajt FSS-a.

Reprezentacija dugo nije igrala zvanične, takmičarske mečeve sa Turskom, Rusijom i Mađarskom…

"Interesantno je da Srbija, od 2006. godine i osamostaljenja, nije bila u grupi za neko veliko takmičenje sa ovim selekcijama. Ovo će biti lepa prilika da se izmerimo. Uostalom do kraja godine nas očekuju tri utakmice s Rusijom, u junu prijateljski meč, a onda dva duela u Ligi nacija", rekao je Tumbaković.

Zahvaljujući Ligi nacija, Srbija se bori se za plasman na prvenstvo Evrope.

"Moram da kažem da je Liga nacija opravdala svoje formiranje i sada već postojanje, a nama će svakako biti izazov da se borimo za plasman u A diviziju i mečeve protiv najjačih evropskih selekcija. Ponavljam, ipak, grupa je veoma teška, ozbiljna, verovatno najkvalitetnija u B diviziji. Imaćemo vremena da se fokusiramo na te duele, jer sada je prioritet Norveška" (u baražu za EP), zaključio je Tumbaković.

Matijašević: Jedna od najtežih grupa, ali možemo sa svima

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Vladimir Matijašević izjavio je da je grupa u Ligi nacija jedna od najtežih, ali da očekuje dobar rezultat.

"Moglo je sigurno i lakše da bude, dobili smo jednu od najtežih grupa. Mislim da možemo da igramo sa svima i da očekujemo dobar rezultat. Najveći rivali su nam Rusija i Turska, ali ne bih zaboravio ni Mađare. Mnogo toga zavisiće od rasporeda, ali i predstojećeg prvenstva Evrope ako uspemo da se plasiramo. Sve je onda drugačije, pre svega atmosfera. Ne možemo, dakle, da pričamo ništa unapred, ali sigurno da nas očekuju zanimljive utakmice. Nikome neće biti lako', izjavio je Matijašević za sajt FSS-a.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tumbaković: Teška grupa, ali prioritet je Norveška

Izvor: RTS, 03.Mar.2020

Selektor fudbalske reprezentacije Srbija Ljubiša Tumbaković istakao je danas da je grupa za Ligu nacija teška, ali da je trenutno prioritet Norveška i borba za EURO 2020. . "Dobili smo tešku grupu jer igramo protiv dve...

Nastavak na RTS...

KEJN UVEREN DA ĆE IGRATI NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Napadač Engleske se oporavlja brže nego što je očekivano

Izvor: Kurir, 04.Mar.2020, 18:38

Kapiten fudbalske reprezentacije Engleske Hari Kejn rekao je danas da je uveren da će biti spreman za Evropsko prvenstvo 2020. godine i da planira da se vrati na teren u prvoj polovini aprila.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.