Izvor: Sportske.net, 03.Mar.2020, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rivali Srbije u Ligi nacija? Evo šta kaže selektor!

Fokus se zna.

Selektor srpskih fudbalera Ljubiša Tumbaković rekao je da je reprezentacija danas dobila tešku grupu na žrebu Lige nacija, ali da trenutno razmišlja samo o baražu sa Norveškom.

"Dobili smo tešku grupu jer igramo protiv dve selekcije koje su izborile plasman na Evropsko prvenstvo, a Mađarska je selekcija koja iz godine u godinu napreduje. Međutim, naš akcenat u ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je na ono što nas očekuje 26. marta u Oslu. Imaćemo dovoljno vremena da razmišljamo o takmičenju u Ligi nacija", rekao je Tumbaković posle žreba.

Srbija će u drugoj sezoni Lige nacija igrati u Grupi tri Lige B sa Rusijom, Turskom i Mađarskom.

"Interesantno je da Srbija, od 2006. godine i osamostaljenja, nije bila u grupi za neko veliko takmičenje sa ovim selekcijama.  Ovo će biti lepa prilika da se izmerimo. Uostalom do kraja godine nas očekuju tri utakmice sa Rusijom, u junu prijateljski meč, a onda dva duela u Ligi nacija", kazao je Tumbaković.

Po njegovim rečima, Liga nacija je opravdala svoje formiranje i sada već postojanje.

"Nama će svakako biti izazov da se borimo za plasman u A diviziju i mečeve protiv najjačih evropskih selekcija. Ponavljam, ipak, grupa je veoma teška, ozbiljna, verovatno najkvalitetnija u B diviziji. Imaćemo vremena da se fokusiramo na te duele, jer sada je prioritet Norveška", istakao je Tumbaković.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađari očajni: "Težu grupu nismo mogli da zamislimo, protiv Srbije autsajderi!"

Izvor: Sportske.net, 04.Mar.2020, 00:23

Ipak, biće to sjajna prilika da se selektori uvere u kvalitete igrača...Reprezentacija Srbije dobila je danas rivale u predstojećem izdanju Lige nacija..."Orlove" očekuju veoma zanimljivi okršaji protiv Rusije, Turske i Mađarske, a selektor naših severnih suseda Marko Rosi smatra da je grupa najteža...

Nastavak na Sportske.net...

Tumbaković: Rano da se razmišlja o Ligi nacija, akcenat je na Norveškoj

Izvor: OkRadio.rs, 04.Mar.2020

Selektor srpskih fudbalera Ljubiša Tumbaković rekao je da je reprezentacija danas dobila tešku grupu na žrebu Lige nacija, ali da trenutno razmišlja samo o baražu sa Norveškom "Dobili smo tešku grupu jer igramo protiv dve selekcije koje su izborile plasman na Evropsko prvenstvo, a Mađarska...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.