POSEBNO UPOZORENJE - SIMPTOMI KARCINOMA VIDLJIVI GOLIM OKOM! Dr Antić objasnio: Na ovo obratite pažnju

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2021, 23:30

POSEBNO UPOZORENJE - SIMPTOMI KARCINOMA VIDLJIVI GOLIM OKOM! Dr Antić objasnio: Na ovo obratite pažnju

Od raka limfnih žlezda, godišnje u svetu oboli oko 650.000 ljudi. Ovo su simptomi limfoma!

Limfom, rak limfnih žlezda, prošle godine u Srbiji je dobilo više od 1.100 ljudi. Direktor Klinike za hematologiju Kliničkog centra Srbije govorio je o ovoj bolesti i simptomima na koje treba obratiti pažnju.

Dr Darko Antić je objasnio da je u pitanju maligna bolest limfnih čvorova, i da su neki od simptoma visoka temperatura, pojačano znojenje, gubitak telesne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << težine i uvećanje limfnih čvorova.

- Najpre pacijenti dolaze zbog uvećanih limfnih čvorova koje i sami vide, hirurg ih bioptira, patolog vrši analizu i mi ih posle toga lečimo. Ali, tu su i duge temperature, kašalj, malaksalost, znojenje. A jedan od najvećih faktora rizika je svakako nasleđe - navodi Antić.

U pitanju su hronične bolesti, one dugo traju i više terapijskih protokola se primenjuje, navodi Antić i dodaje da će danas biti predstavljen novi vodiči u lečenju koji za pacijente znači ranije lečenje, bolji izbor terapije u odnosu na same karakteristike pacijenta.

- Preporuke za dijagnostiku su nove, više se zna o bolestima, preporuke za lečenje su nove. Možemo bolje da stratifikujemo pacijenta, da prilagodimo terapiju onom što pacijent zaista jeste - potpuna individualizacija terapije. To konkretno za pacijente znači ranije lečenje, bolji izbor terapije u odnosu na same karakteristike pacijenta - objasnio je Antić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.