Li Kećijang: Kina će nastaviti široko otvaranje ka svetu

Izvor: Beta, 07.Dec.2021, 10:44

Li Kećijang: Kina će nastaviti široko otvaranje ka svetu

Premijer Kine Li Kećijang rekao je na okruglom stolu s čelnicima velikih medjunarodnih institucija da je kineska ekonomija duboko integrisana u svetsku ekonomiju i da će se sve više otvarati.Otvaranje je samo stabilni izbor za postizanje razvoja, a vrata će se otvarati sve šire, rekao je Li na šestom video dijalogu okruglog stola 1+6.Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), tokom jučerašnjeg dijaloga Li je istakao da je ove godine 20. godišnjica učlanjenja Kine u Svetsku trgovinsku organizaciju (STO).U proteklih 20 godina, striktno se pridržavamo pravila i iskreno ispunjavamo svoja obećanja, što ne koristi samo sopstvenom razvoju, već i svetu, rekao je.Li je dodao da se Kina pridržava ravnomernog razvoja izvoza i uvoza i ne teži namerno trgovinskom suficitu, kao i da se obim uvoza povećava iz godine u godinu pa je Kina drugo najveće svetsko uvozno tržište već 12 godina zaredom.Prema njegovim rečima, Kina aktivno učestvuje u regionalnoj ekonomskoj saradnji i promoviše stupanje na snagu Regionalnog sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu (RCEP) početkom sledeće godine.Ovo je najnaseljenija zona slobodne trgovine na svetu sa najvećim ekonomskim i trgovinskim obimom i najvećim potencijalom za razvoj. To će dodati novi zamah regionalnom otvaranju i ekonomskom oporavku, rekao je Li Kećijang.Prema njegovim rečima Kina ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Premijer: Kineska ekonomija se sve više otvara prema svetu

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2021

Premijer Kine Li Kećijang rekao je na okruglom stolu s čelnicima velikih međunarodnih institucija da je kineska ekonomija duboko integrisana u svetsku ekonomiju i da će se sve više otvarati.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.