HELIKOPTERSKE JEDINICE SRBIJE SE UPUTILE U REPUBLIKU SRPSKU: Požar bukti, poslata pomoć u Višegrad

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 13:18

HELIKOPTERSKE JEDINICE SRBIJE SE UPUTILE U REPUBLIKU SRPSKU: Požar bukti, poslata pomoć u Višegrad

U akciji na veoma nepristupačnom terenu na planini Stolac učestvuje posada Helikopterske jedinice i pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Čačka i Bajine Bašte

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije uputili su se jutros oko 5.30 časova u Republiku Srpsku da pruže pomoć u gašenju požara na planini Stolac iznad Višegrada.

Pošto su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspeli da lokalizuju požare na izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nepristupačnom terenu i u veoma otežavajućim vremenskim okolnostima u okolini mesta Negbina kod Nove Varoši i na Crnom Vrhu kod Priboja, oni su sa dva helikoptera "bel" nosivosti vode od jedne tone i helikopterom „gazela“ koji je predviđen za izviđanje stigli na planinu Stolac i zajedno sa ostalim službama Republike Srpske trude se da stave požar pod kontrolu.

. Požar je zahvatio površinu od oko 10 hektara, a pripadnici Helikopterske jedinice do sada su imali 24 naleta i izbacili oko 20 tona vode.

Zahtev za upućivanje pomoći zasniva se na potpisanom Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske i Memorandumu o razumevanju između ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripadnici MUP-a Srbije pomažu u gašenju požara na planini Stolac iznad Višegrada

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2021

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije su se po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina uputili jutros u Republiku Srpsku da pruže pomoć u gašenju požara na planini Stolac iznad Višegrada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.