ZVEZDA I PARTIZAN, NEKAD I SAD: Šta o svemu kaže Boško Đurovski (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA I PARTIZAN, NEKAD I SAD: Šta o svemu kaže Boško Đurovski (FOTO)

Utakmica u Ivanjici će početi u sredu, u 19 časova.

Fudbalere Crvene zvezde u sredu očekuje pretposlednja ovosezonska utakmica u Superligi, protiv Javor Matisa. Meč koji će početi u 19 časova najavio je šef struke Boško Đurovski, a tema razgovora bili su i drugi detalji. Pre svega ono što se dešava van terena. Kako je jedan novinar primetio, sadašnji trener "igrao je u nekim srećnijim vremenim".

- Poslednjih 10-15 godina stvorila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se tenzija između Zvezde i Partizana. Drugačije je bilo ranije. Ovo su neke nove metode komunikacija i to nije dobro za naš fudbal. Kada god pročitam neki bombastičan naslov, izbegavam da čitam tekst, da ne bih bio dekoncentrisan. Znam da je Srbija podeljena na navijače Zvezde i Partizana, ali ne bih ulazio u analize, dok se prvenstvo ne završi. To su nepotrebna previranja - kazao je Đurovski čiji tim ima imperativ pobede pošto za vodećim timom na tabeli, Partizanom zaostaje tri boda.

- Nas cilj je poznat. Moramo ostati koncentrisani do kraja prvenstva. To znači da moramo da pobedimo u obe utakmice. Prva prepreka je Javor koji prima malo golova na svom terenu, ali i malo daje. Moramo da nametnemo svoj stil, da se borimo, a ja se nadam pobedi. U prošlom meču su izgubili, ali mislim da su tada čuvali igrače za utakmicu sa nama - rekao je šef struke crveno-belih, uz zahvalnost navijačima.

- Moram da se vratim na prethodnu utakmicu (protiv Mladosti), i da pohvalim naše navijače. Kao zvezdaš, primetio sam protiv Mladosti da se kod naših navijača stvara neki inat, i to igračima daje dodatnu da do kraja budu maksimalno borbeni. Bili su uz nas i kada smo gubili sa 1:0. Oni su taj barometar koji oseća atmosferu u klubu. Pozivam ih u sredu protiv Javora, kao i protiv Radničkog.

Objasnio je Đurovski i na čemu se radilo ovih dana na treninzima crveno-belih.

- Bilo je nervoze, posebno u ofanzivi, kada smo žurili. Kada imamo veći posed lopte, moramo da budemo i mirniji, da se zna ko napada, a ko treba da ostane u prostoru gde se brane izbačene lopte. Većina timova protiv nas igra na kontranapade, i uprkos želji svih igrača ne smemo da gubimo snagu bez potrebe. Najviše pažnje sam u prethodnim danima posvetio defanzivnoj fazi, da ne dolazi do grešaka, jer često pravimo greške u defanzivi kada izgubimo loptu u napadu.

Strateg crveno-belih potvrdio je da u Ivanjicu sigurno neće da putuju Luka Adžić i Džon Ruiz.

- Promena neće biti u odnosu na prethodni meč. Imam dve dileme, ali pre svega zbog promene pozicija. Svi su zdravi osim rovitih Adžića i Ruiza. Vodim četiri napadača u Ivanjicu. Dakle, idemo da budemo ofanzivni - zaključio je Đurovski, a šta je rekao o rokadi na golu (Kahriman umesto Manojlovića) više pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.