„Večiti u borbi za prevlast

Izvor: RTS, 07.Jul.2018, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Večiti" u borbi za prevlast

Posle pauze, ponovo se igra večiti derbi dva najtrofejnija srpska tima, "Divljih veprova" iz Kragujevca i "SBB Vukova" iz Beograda, u nedelju, od 17 časova, na Stadionu „Čika Dača" u Kragujevcu.
Ovi timovi su najčešće sastajili u finalu, a samim tim između sebe podelili i najviše titula šampiona Srbije - po sedam, tačnije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve izuzev jedne koja je pripala novosadskim Vojvodama, 2015. godine. U poslednje vreme Kragujevčani su uspešniji, pošto su trijumfovali u dva prethodna šampionata, najpre upravo protiv Vukova, 2016. u Beogradu (53:29), zatim i protiv novosadskih "Dukesa" (24:16), a kuriozitet je da je taj meč odigran pre tačno godinu dana, u isto vreme i na istom mestu kada i ovaj, 8. jula 2017. od 17 časova i to upravo na „Čika Dači".
Akter prošlogodišnjeg finala bio je i američki vođa napada iz redova Divljih veprova, Dalton Oliver, koji je ove sezone uz Ostina Stabsa iz jagodinskih "Stršljena" bio najefikasniji sa 32 tač-dauna.
"Iako smo prošle godine osvojili tiulu, u ofanzivi nismo odigrali onako kako smo mogli i osetio sam da imamo mnogo toga da pokažemo. To je bio moj cilj tokom čitave godine, da se vratimo u finale i da u napadu iskažemo potencijal za koji sam siguran da ovaj tim poseduje", rekao je Oliver.
U regularnom delu sezone „večiti" su se sastali pomalo neuobičajeno u prvoj utakmici, u kojoj su Kragujevčani bili ubedljivi na svom terenu - 38:21. Od tada su oba tima nadigrala sve svoje rivale i zasluženo se našla u finalu. Pored velikog uspona forme u oba tabora bilo je i pojačanja, pa nema sumnje da nas očekuje pravo finale.
Ulaz na finale je besplatan, a svi koji žele da pomognu klubu, ali i da učestvuju u nagradnoj igri u kojoj se između ostalog deli i letovanje u Grčkoj za dve osobe, moći će da kupe kartu po ceni od 200 dinara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.