Izvor: RTS, 02.Sep.2022, 13:11

Vaterpolisti Srbije potopili Slovence, protiv Francuza u osmini finala

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Sloveniju sa 17:6 (5:2, 2:3, 6:1, 4:0) u meču, poslednjeg, trećeg kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u Splitu. Ovom pobedom naša selekcija je potvrdila drugo mesto u grupi i plasman u osminu finala gde ih očekuje duel sa Francuskom. Meč je na programu u nedelju.
Naši odlično krenuli, potom je usledio pad u igri, da bi u trećem periodu potopili protivnika i napravili nedostižnu prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koju su održavali i povećali u poslednjem periodu. Na kraju ubedljiva pobeda "delfina" za drugo mesto u grupi.

Prvi period doneo je odličnu igru naše selekcije. Snažna odbrana donela je nekoliko brzih kontri i lakih realizaija. Prvi period dobili smo rezultatom 5:2. Nastavak je doneo nešto bolju igru Slovenaca, tačnije došlo je do pada u igri naše selekcije. Protivnik to koriti i prilazi na gol zaostatka. Naši uspevaju da do poluvremena odu na plus dva - 7:5.
Usledila je atomska treća četvrtina u kojoj su naši potopili Slovence. Raspucali su se "delfini" i sa šest golova napunili mrežu rivala. S druge strane Slovenci su postigli samo jedan gol.
Usledilo je odrađivanje posla u poslednjem periodu. Odbrana je i dalje sjajno funkcionisala. Sa tri gola naši vaterpolisti su stigli do plusa od deset golova. Potom smo mirno priveli meč kraju za konačnih - 17:6.
Najefikasniji u timu Srbije bio je Strahinja Rašović sa četiri gola, a Radomir Drašović, Đorđe Vučinić, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović i Nemanja Vico postigli su po dva gola. 
Ovako je protekao meč
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽESTOKA REAKCIJA: Posle debakla protiv Mađara, Delfini RAZBILI Slovence

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2022

U osmini finala protiv Francuske...Najbolji srpski vaterpolisti završili su grupnu fazu takmičenja na Evrospkom prvenstvu u Splitu ubedljivom pobedom protiv selekcije Slovenije. Posle debakla protiv Mađarske (7:16) izabranici selektora Dejana Savića su pokazali žestoku reakciju, zaigrali daleko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vaterpolisti Srbije savladali Sloveniju pred osminu finala

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2022

SPLIT - Muška vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je danas Sloveniju sa 17:6 (5:2, 2:3, 6:1, 4:0) u posljednjem kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu u Splitu i ovjerila drugo mjesto u D grupi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vaterpolisti Srbije potopili Slovence – protiv Francuza za četvrtfinale

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 02.Sep.2022

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Sloveniju sa 17:6 (5:2, 2:3, 6:1, 4:0) u meču, poslednjeg, trećeg kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u Splitu. Ovom pobedom naša selekcija je potvrdila drugo mesto u grupi i plasman u osminu finala gde ih očekuje duel sa Francuskom. Meč je na programu...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.