Uživo: Braga vodi sa 1:0, sve manje vremena za Partizan

Izvor: Blic, 19.Okt.2010, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Braga vodi sa 1:0, sve manje vremena za Partizan

Fudbaleri Brage i Partizana igraju meč 3. kola grupe H Lige šampiona. Braga vodi od 35. minuta sa 1:0 golom Lime.
Uoči meča, trener Partizana Aleksandar Stanojević je odlučio da portugalskom vice-šampionu suprotstavi malo izmenjen sastav u odnosu na onaj koji je igrao prva dva meča LŠ. U timu su Šćepović i Moreira, dok su na klupi ostali Boja i Kamara.

Utakmica je počela.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Fudbaleri Brage krenuli su ofanzivnije i već u 3. minutu došli su do prilike da posle centaršuta sa leve strane ugroze gol Partizana, ali je golman Stojković sigurno intervenisao.

U timu Brage najzapaženiji je za sada Mateus koji lako prodire po levoj strani.

Početni petnaestominutni pritisak Portugalaca splasnuo je i polako se težište igre premešta na centar igrališta.

Partizan više napada po levoj strani, ali i kada se dođe do napadača Šćepović i Kleo za sada nemaju prostora da ugroze gol Felipea.

Moreira je u 16. minutu oprobao šut koji je pritom izblokiran. Portugalac u želji da prikaže da je u dobroj formi ispoljava nervozu i već se upustio u prve diskusije sa sudijom Diamelom.

Šćepović je u 22. minutu oprobao šut sa dvadesetak metara, ali je ona bila lak plen za Felipea. Na tribinama je pozorišno mirno, a daleko više se čuju navijači Partizana.

Braga je došla u vođstvo u 35. minuta nakon što su njeni igrači faulirani na oko tridesetak metara od gola Partizana.

Loptu je uzeo Lima i fantastičnim šutem u gornji levi ugao matirao je Stojkovića koji nije mogao da veruje da mu se ponovo dogodio Darijo Srna.

Partizana primljeni gol nije toliko poremetio. Krenuli su ofanzivno i već u 37. minutu Lazevski je sa osam metara iskosa imao sjajnu, najbolju priliku prvog poluvremena, ali je lopta prohujala pored stative.

Posle prvog poluvremena, stiče se utisak da Partizan može do povoljnog rezultata jer Braga realno nije na nivou Šahtjora ili Arsenala, što se najbolje može videti po tome što nijednu ozbiljnu priliku nisu stvorili do sada.

Stanojević je u svlačionici ostavio preterano nervoznog i "požutelog" Moreiru i poslao na teren Medu Kamaru, a kraj aut linije su počeli da se zagrevaju Stanković i Babović.

Braga je do prve prave prilike za gol došla u 49. minutu kada je posle centaršuta Paulao šutirao glavom, ali je Stojković sjajnom intervencijom sprečio uvećanje njihovog vođstva.

Iako se dosta trudio, Stefan Šćepović je zamenjen Pjerom Bojom. Braga se posle početne ofanzive, kao i u prvom poluvremenu i sada polako povlači ali odlično vodi računa o svom golu, tako da igrači Partizana ne mogu nikako da priđu čak ni šesnaestercu.

Kamara je u akciji sa Smiljanićem u 57. minutu lepo pronašao Boju. Ovaj je oštrim centaršutom po zemlji probao da uposli Tomića koji se nalazio pred golom Felipea, ali je Silvio bio brži i izbacio je loptu u korner.

Kamara je već u sledećem minutu oprobao šut sa 30 metara iz slobodnog udarca ali je lopta otišla preko gola.

Braga je ponovo krenula da preti, Brazilci posebno, pa je tako odbrana Partizana, uključujući i Stojkovića morala da interveniše u nekoliko navrata.

Na drugoj strani se probudio i Saša Ilić koji u kombinacijama sa Kamarom i Miljkovićem pokušava da napravi kakve-takve prilike za indolentnog Klea.

Ko sve nije imao priliku od igrača Partizana da u 75. minutu izjednači! Posle savršene, brazilske akcije Ilića i Klea, novopečenom državljaninu Srbije je izblokiran šut, ali je na loptu naleteo Tomić i "opalio" po njoj. Felipe je krajnjim naporom odbranio, a do lopte je došao Kleo i na kraju Boja, ali niko od njih nije uspeo da je ugura u gol.

Mateus je na drugoj strani ušao sam u kazneni prostor, šutirao ali je Stojković, kao protiv Arsenala uleteo u šut i sprečeno je da Portugalci povedu sa 2:0.

Kleo u 83. minutu prvi put nije bio u pratnji dva čuvara i odmah je uputio jedan od njegovih prepoznatljivih udaraca sa distance. Felipe je krajnjim naporom skrenuo loptu u korner.

Braga - Partizan 1:0 (1:0)

(Lima 35)

Stadion: Munisipal, Gledalaca: 20.000 Sudija: Loren Diamel (Francuska)

Braga: Felipe, Paulao, Moises, Paulo Cezar (Leandro), Lima (Mosorio), Elderson, Adreš Madrid (Luis Aguiar), Silvio, Alan, Vandinjo, Mateus.

Partizan: Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski, Smiljanić, S. Ilić, Tomić, Moreira (Kamara), Šćepović (Boja), Kleo.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.