Uživo, finale Rolan Garosa: Ivana posustala posle vođstva, Jorović - Kasatkina 7:6 (5), 2:6, 0:3

Izvor: Blic, 07.Jun.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, finale Rolan Garosa: Ivana posustala posle vođstva, Jorović - Kasatkina 7:6 (5), 2:6, 0:3

Mlada srpska teniserka Ivana Jorović blizu je titule na juniorskom Rolan Garosu, pošto je u finalu dobila prvi set protiv Darje Kasatkine u taj-brejku sa 7:6 (5).

Ivana je do finala sjajnim partijama opravdavala to što je postavljena za prvog nosioca turnira, da bi kruna uspeha mogla da stigne u finalu protiv Ruskinje, inače osmog nosioca.

Prva je servirala Jorovićeva, odužio se gem na skoro 10 minuta i nije dozvolila brejk, da bi ga zatim napravila održavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razliku do sredine seta i 4:4. Posle toga je povela i na servis Kasatkine nije iskoristila set loptu. Ruskinja je izborila i taj-brejk, u kom je posle 5:5 Ivana vezala dva poena za osvajanje prvog seta, nakon 62 minuta velike borbe.

Posustala je u nastavku i Kasatkina je nakon početnih 3:0 brzo došla na korak do izjednačenja, ostvarenog prvom set loptom pri Ivaninom servisu. U ovom setu Ivana je podbacila pri prvom servisu (27 odsto), i imala je čak četiri duple greške.

Ako osvoji titulu, postaće prva srpska šampionka Rolan Garosa u juniorskoj konkurenciji. Pod zastavom Jugoslavije, ovaj uspeh ostvarila je samo Slovenka Mima Jaušovec 1973. godine, koja je četiri godine kasnije postala i seniorska šampionka, što je pošlo za rukom Ani Ivanović 2008. godine.

Jorovićeva bi se titulom našla u odabranom društvu, jer su juniorsku titulu u Parizu u novijoj istoriji osvajale i Martina Hingis, Ameli Morezmo, Žistin Enan, Nadja Petrova i Agnješka Radvanska.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.