Troicki izgubio od Ferera u četvrfinalu Monte Karla

Izvor: Politika, 15.Apr.2011, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki izgubio od Ferera u četvrfinalu Monte Karla

MONTE KARLO – Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale ATP turnira u Monte Karlu, pošto je danas izgubio od Španca Davida Ferera rezultatom 6:3, 6:3.

Troickom je plasman u četvrtfinale najveći uspeh do sada na turnirima iz Masters serije.

Drugi reket Srbije od početka do kraja meča nije bio maksimalno angažovan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za razliku od Ferera koji je koristio svaku priliku da napadne servis našeg tenisera, što mu je na kraju donelo pobedu.

Već u ranoj fazi prvog seta Ferer je prvi došao do brejka prednosti (3:1), ali je Troicki odmah uzvratio, pre svega zahvaljujući greškama protvnika (3:2), a onda i izjednačio (3:3). Španski teniser je tada „ubacio u veću brzinu” i vezao tri gema za vođstvo do 1:0 u setovima.

Ferer je i u nastavku meča igrao ofanzivno, dok se Troicki sve vreme držao rezervisano, daleko od osnovne linije, očigledno cekajući greške protivnika.

Taj neaktivni pristup igri odmah ga je koštao brejka (1:0), što je on za trenutak uspeo da vrati (1:1), ali je Ferer tada pravom „kanonadom” raznovrsnih udaraca došao do prednosti od 5:1.

Troicki je još jedno uspeo da veže dva gema, što je bio njegov današnji maksimum.

Ferer će se u borbi za mesto u finalu sastati sa pobednikom meča između Švajcarca Rodžera Federera i Austrijanca Jirgena Melcera.

Tanjug

objavljeno: 15.04.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.