Reprezentacija  ljubav i potreba

Izvor: B92, 07.Mar.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Reprezentacija " ljubav i potreba"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da ga strast pokreće da igra za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.

“Utisci su pozitivni – uspeli smo da završimo zadatak i da se plasiramo u četvrtfinale posle dva dana, što nije slučaj često sa nama u poslednjih nekoliko godina. Posle 2:0 prvog dana postoji rasterećenje koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omogućuje neke izmene“, kaže Novak posle pobede u dublu.

“Smatrali smo da duel koji sam odigrao juče nije bio toliko fizički zahtevan i da je dobra prilika da privedemo meč kraju danas. Nismo igrali često Nenad i ja, videlo se to malo na početku, ali Nenad me je vodio. Pokušavao sam da doprinesem koliko sam mogao, a ključan je bio brejk pri rezultatu 4:3 u prvom setu. Posle toga smo igrali samouvereno i pobedili“, dodao je Đoković.

Srbiju sada čekaju Brazil ili Argentina u četvrtfinalu, i to u duelu koji dolazi u nezgodnom terminu.

“Brazil je bolji jer bismo onda mi bili domaćini – odredili bismo podlogu, uslove, sve bi išlo u našu korist jer prednost domaćeg terena mnogo znači. Raspored jeste poteškoća, sada se igra odmah posle Vimbldona četvrtfinale,ali obavezao sam se da igram za reprezentaciju – to naravno ne osećam kao obavezu, već kao strast, potrebu i ljubav prema zemlji i ovim momcima. Vlada porodični ambijent svaki put kad se vidimo i to nam daje energije. Nadam se da će nam se i Janko pridružiti – dugo je odsutan zbog povreda, nadam se da će se oporaviti. Kada smo kompletni, mislim da sve možemo da pobedimo“, kaže Novak.

Tokom drugog seta Novak je povredio prst, a on se nada da nije u pitanju ništa ozbiljno.

“Ne izgleda kao da se desila fraktura, nadam se da ništa nije polomljeno ili naprslo. Toga sam se pribojavao, ogrebotine i krv su uobičajeni kada klizam. Nadam se da nije ništa strašno“, zaključio je Đoković.

Prvog tenisera sveta sada čeka turneja u SAD, a prošle godine osvojio je i Indijan Vels i Majami.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.