Izvor: HotSport.rs, 15.Jan.2016, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIZNANJE: Safin u teniskoj kući slavnih (VIDEO)

Bivši ruski teniser Marat Safin primljen je u međunarodnu tenisku kuću slavnih, saopštila je Teniska federacija Rusije.


Tokom bogate igračke karijere ćudljivi Safin osvojio je 15 ATP titula od čega su dve sa Gren slem turnira – 2000. godine je osvojio US Open, a pet godina kasnije najbolji je bio u Australiji.
Svoj državni tim Marat Safin >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << je dva puta vodio do Dejvis kup titule (2002. i 2006. godine). Rus je karijeru okončao 11. novembra 2009. godine kada je u Parizu ukrstio rekete sa Huanom Martinom del Potrom.
Za naše ljubitelje tenisa najvažniji detalj iz Safinove karijere je da je upravo protiv njega Novak Đoković kao 17-godišnjak odigrao svoj prvi Gren slem meč, 2005. godine u Melburnu.

(Izvor: Youtube/Khálid Wagdi)
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Pariz

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.