Otvorena vrata zabave - balon od žvake, igra memorije, puzijada

Izvor: RTS, 05.Apr.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena vrata zabave - balon od žvake, igra memorije, puzijada

Počeo je 23. dečiji sajam u hali tri Beogradskog sajma. A na njemu pozorišne predstave, modne revije, sportska takmičenja za najmlađe. Ulaz je besplatan.
Odmeravanje snaga na sportskom terenu, ali i u naduvavanju najvećeg balona od žvake, puzijada, igre memorije, poligon borilačkih veština - samo su neke od aktivnosti na dečijem sajmu. Najmlađi ne kriju oduševljenje.

"Svake godine je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nešto novo, ove godine su to velike mede", kaže dečak. 
"Meni se najviše sviđa tenis", rekla je devojčica. "Igramo se, ja sam iz hora Čarolija pa smo pevali i delili sreću svima", rekla je druga devojčica.
Tradicionalno veliko interesovanje je i za druženje sa pripadnicima Žandarmerije, saobraćajcima i vatrogascima.
"Deca mogu da vide čike koji brinu o njihovoj bezbednosti a i da ponešto nauče o novom nastavnom programu koji se zove osnovi bezbednosti dece u osnvnim školama za prvi, četvrti i šesti razred. Deca uče da se sačuvaju od svih zala ovog sveta, bilo da je reč o kriminalu ili da je reč o elementarnim nepogodama", kaže Predrag Marić iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Prvi put na sajmu je i, među decom popularni, babl soker. A u aktivnostima će učestovati i deca iz Zvečanske.
Marijana Rajić, organizator kaže da je poruka da se moramo baviti decom ne samo računarima i ne samo u smislu osnovnog obrazovanja već širokim spektrom interesovanja koji može uz zabavu koja jeste primarni motiv da ih privuče da vode računa i o svom duhu i o svom telu.
Na 23. dečijem sajmu je više od 90 izglagača, a vrata zabave zatvaraju se u nedelju u 19 časova.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.