Otvorena vrata zabave - balon od žvake, igra memorije, puzijada

Počeo je 23. dečiji sajam u hali tri Beogradskog sajma. A na njemu pozorišne predstave, modne revije, sportska takmičenja za najmlađe. Ulaz je besplatan.

Odmeravanje snaga na sportskom terenu, ali i u naduvavanju najvećeg balona od žvake, puzijada, igre memorije, poligon borilačkih veština - samo su neke od aktivnosti na dečijem sajmu. Najmlađi ne kriju oduševljenje.

"Svake godine je nešto novo, ove godine su to velike mede", kaže dečak. 

"Meni se najviše sviđa tenis", rekla je devojčica. "Igramo se, ja sam iz hora Čarolija pa smo pevali i delili sreću svima", rekla je druga devojčica.

Tradicionalno veliko interesovanje je i za druženje sa pripadnicima Žandarmerije, saobraćajcima i vatrogascima.

"Deca mogu da vide čike koji brinu o njihovoj bezbednosti a i da ponešto nauče o novom nastavnom programu koji se zove osnovi bezbednosti dece u osnvnim školama za prvi, četvrti i šesti razred. Deca uče da se sačuvaju od svih zala ovog sveta, bilo da je reč o kriminalu ili da je reč o elementarnim nepogodama", kaže Predrag Marić iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prvi put na sajmu je i, među decom popularni, babl soker. A u aktivnostima će učestovati i deca iz Zvečanske.

Marijana Rajić, organizator kaže da je poruka da se moramo baviti decom ne samo računarima i ne samo u smislu osnovnog obrazovanja već širokim spektrom interesovanja koji može uz zabavu koja jeste primarni motiv da ih privuče da vode računa i o svom duhu i o svom telu.

Na 23. dečijem sajmu je više od 90 izglagača, a vrata zabave zatvaraju se u nedelju u 19 časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво