Novakov preokret za trijumf protiv najboljeg Britanca

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2018, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakov preokret za trijumf protiv najboljeg Britanca

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je u meču trećeg kola Vimbldona najbolje rangiranog britanskog igrača na ATP listi Kajla Edmunda rezultatom 3:1 u setovima.

Uskoro opširnije...

Posle ubedljivo dobijenog startnog gema na svoj servis Novak je bolje krenuo i u drugom, a brzo je došao i do dve brejk lopte.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Edmund je ipak uspešno servirao, snažno napadao i stigao minus od 15:40, a potom izjednačio na 1:1.

Posle četiri gema koji je iskoristio svaki teniser na svoj servis, usledio je maratonski sedmi gem u kojem je Đoković spasao čak tri brejk lopte, ali četvrtu nije, pa je Edmund poveo sa 4:3.

Već u sledećem gemu je Novak imao šansu za izjednačenje , ali je kao i na startu Edmund ponovo odlično servirao i sačuvao prednost.

Đoković je posle sigurnog servis gema, još jednu priliku propustio na 0:30 u desetom gemu, ali nikako nije uspeo da slomi Edmundov bekhend, koji je još jednom uzvratio za 6:4 u prvom setu.

#WIMBLEDONxESPN Kyle Edmund se quedó con el primer set ante Novak Djokovic por 6-4. ¡Sumate a este partidazo en #ESPN y @ESPNPLAY! pic.twitter.com/tVASEN4WMc

Drugi set je počeo Đokovićevim sigurnim gemom, kao i velikom borbom u drugom gemu, u kojem je Srbin ponovo propustio brejk prilike - ovoga puta dve. Posebno može da ostane žal što nije dobio razmenu na mreži, kada se Edmund snašao i nadigrao Đokovića za izjednačenje.

Uspeo je Novak da brejkne Edmunda tek na devetu brejk loptu, posle mnogo razmenjenih udaraca u osmom gemu drugog seta. Fantastično je vraćao sve Britanac, pritom je odigrao i jedan briljantan forhend iz gotovo bezizlazne situacije, ali je potom popustio na svoj servis. Odservirao je duplu servis grešku, ali je tek posle čelendža Novak došao do gema, a zatim i do seta za izjednačenje - 1:1 (6:3).

Novak Djokovic puts Kyle Edmund under massive pressure to finally make the breakthrough in the second set at #Wimbledon. One-set all.

How do you see the third-round match pan out? ⬇️ pic.twitter.com/EzEgJvZk5b

Đoković je došao do momentuma, pa je već u prvom gemu trećeg seta napravio brejk. Edmund je vodio sa 40:30, ali je Novak preuzeo inicijativu, više napadao, da bi Britanac ključan forhend poslao u aut, a Srbin poveo sa 1:0.

Još ubedljvije je nastavio Srbin, koji je u tim trenucima bio odličan i u defanzivi, pa Edmund nije pronalazio rešenja kao ranije tokom meča.

Novak je ostvario još jedan brejk za 5:2, a onda ostavio Britanca bez osvojenog poena za 6:2, i 2:1 vođstvo u setovima.

U četvrtom setu je prvih šest gemova prošlo u izjednačenoj borbi, a onda je sedmi doneo velika uzbuđenja. Na 15:40 za Đokovića sudija Džejk Garner je dodelio poen Edmundu, iako je loptica dva puta dotakla zemlju pre nego što je Britanac odigrao i pogodio.

Žalio se Novak, ali je sve bilo uzalud, odluka je ostala ista, a Edmund je spasao četiri brejk lopte i poveo sa 4:3.

Meč pratite i na portalu SK kroz prizmu statistike.

Novak Đoković je u dosadašnjem toku Vimbldona eliminisao Amerikanca Tenisa Sandgrena i Argentinca Orasija Zebaljosa. Edmund, na drugoj strani, izbacio je sa turnira Aleksa Bolta iz Australije i Bredlija Klana iz SAD. I Novak i Edmund su svoje mečeve dobili sa maksimalnih 3:0.

Đoković, koji je 21. teniser sveta i Edmund, koji je četiri mesta bolje plasiran, su do sada igrali četiri puta. Novak je slavio u prva tri duela, dok je Britanac pobedio ove godine na Mastersu u Madridu. Tada je bilo 6:3, 2:6, 6:3 za Edmunda u drugoj rundi.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.