Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2019, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović: Osećam se pozitivno

Srpski teniser Dušan Lajović izjavio je danas da mu je žao što je ponovo izgubio od Aleksandra Zvereva meč u pet setova, ali da ga današnji poraz nije obeshrabrio.

"Na ovogodišnjem Rolan Garosu dobio sam dva meča i dobro igrao protiv jednog od deset najboljih tenisera sveta i osećam se pozitivno“, rekao je Dušan u sesretu s novinarima posle duela >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa Zverevim koji je, kao i prošle godine na pariskom gren slemu, izgubio sa 2:3.

Analizirajuči današnji duel sa Zverevim, Lajović je rekao da je za početak utakmice karakterističan „loš kvalitet igre obojice“ i da je on poveo u tom setu „bez zasluge“. „Meni je Zverov poklonio 3:1, a ja njemu set – dao sam mu rani božićni poklon“, ilustrovao je.

Lajović je posebno pohvalio Zverova za „dobar servis u velikom delu igre“ i za konačnu, „zasluženu pobedu“ jer je u odlučujućem, petom setu bio bolji.

Današnji neuspeh, Dušan je uglavnom pripisao svom nedostatku agresivnosti i stabilnosti u ključnim momentima meča.

Dušan Lajović inače ostaje i dalje na turniru u Parizu. On će sutra sa Jankom Tipsarevićem igrati u dublu u osmini finala protiv para Bopana-Kopil.

Što se tiče nastavka, Dušan je rekao da će posle Pariza otići u jednu nemačku kliniku da bi rešio problem lakta, da bi potom započeo pripreme za turnire na travi, pre svega za Vimbldon. „Igram dobro i osećam se pozitivno za predstojeći deo sezone“, kazao je.

Lajović je posebno pohvalio uspeh srpskih tenisera na ovogodišnjem Rolan Garosu. U trećem kolu igrali su, osim Đokoviča, još i Đere, Krajinović i on, i svi su imali šanse da pobede. „Svi smo igrali protiv top ten tenisera i imali šanse da dobijemo“ i to je „dobar učinak za našu zemlju“, kazao je.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.