Ferer mučio Nadala pred 43. Rafole

Izvor: B92, 17.Apr.2015, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferer mučio Nadala pred 43. Rafole

Španski teniser Rafael Nadal zakazao je na Mastersu u Monte Karlu 43. derbi sa najboljim igračem planete Novakom Đokovićem.

Nadal je u četvrtfinalu u Kneževini posle iscrpljujuće borbe od skoro tri sata savladao sunarodnika Davida Ferera sa 6:4, 5:7, 6:2.

Novak i Rafa sastaće se prvi put od finala Rolan Garosa prošle godine kada je Španac, koji vodi sa 23-19 u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedama, bio bolji rezultatom 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

To će ujedno i biti prvo veliko polufinale za Rafu od povratka na teren posle pauze zbog povrede, pošto je prethodno beležio slabe rezultate na velikim turnirima.

Srpski predstavnik prethodno je bio ubedljiv protiv Hrvata Marina Čilića prepustivši mu samo tri gema, a upisao je u novi set sa ’nulom’.

U drugom polufinalu sastaće se Čeh Tomaš Berdih i Francuz Gael Monfis.

U 29. duelu Nadala i Ferera bolje rangirani španski igrač je do 23. pobede došao posle dva sata i 45 minuta igre.

Rafa je u prvom setu napravio dva brejka i poveo sa 5:2. Tada je David vratio jedan gem na servis protivnika iskoristivši prvu brejk loptu, ali je Nadal ipak rešio prvi deo igre u svoju korist.

Posle 3:0 i dva brejka prednosti u drugom setu činilo se da je 43. Rafole blizu, ali tako nije mislio momak iz Valensije. Smanjio je na 3:1, a onda sačekao novu priliku za potpuni egal. Peti igrač planete servirao je kod 5:4 za polufinale – Ferer je ponovo izborio brejk šansu i izjednačio. Pun samopouzdanja nastavio je da napada, ’bik sa Maljorke’ bio je potpuno poljuljan i Ferer je sa nova dva gema izjednačio u setovima.

Tada je napravio grešku koja ga je verovatno koštala trijumfa – odlučio je da produži pauzu između setova napustivši teren, čime je potpuno poremetio dobar ritam koji je imao.

Nadal mu je već na startu odlučujućeg seta oduzeo servis, a iako je Ferer imao prilike da se vrati, Rafa ga je dotukao novim brejkom za polufinale.

U tom delu igre osmostruki šampion Mastersa u Monte Karlu često je komunicirao sa trenerom i ujakom Tonijem, zbog čega je dobio čak tri opomene od glavnog sudije.

Na kraju, Nadal je duel završio sa 24 vinera i 29 neiznuđenih grešaka, dok se ovoga puta Fereru nije isplatila ofanzivnija partija – 31 direktan poen i 45 grešaka.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 3.288.530 evra.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal izazvao Novaka

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2015

Španski teniser Rafael Nadal zakazao je na Mastersu u Monte Karlu 43. derbi sa najboljim igračem planete Novakom Đokovićem...Rafa je u četvrtfinalu posle iscrpljujuće borbe od skoro tri sata savladao sunarodnika Davida Ferera sa 6:4, 5:7, 6:2...Nadal je do vođstva došao sigurnijom igrom u prvom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.