Ekonomist: I oružje šansa Srbije

Izvor: B92, 09.Jan.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ekonomist": I oružje šansa Srbije

London -- Oružje bi, osim tenisa i malina, uskoro moglo da postane treća najpoznatija izvozna roba iz Srbije, konstatuje britanski list "Ekonomist" u najnovijem broju.

List podseća na da je i bivša Jugoslavija bila veliki izvoznik konvencionalnog naoružanja, posebno u zemlje Trećeg sveta.

Navodi se i da su poslednjih godina obnovljene mnoge veze i kontakti. Posle završetka ratova na Balkanu, zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bivše Jugoslavije sarađuju na mnogim poljima, među kojima je i vojna industrija.

"Ekonomist" precizira da je glavno tržište Severna Afrika i citira reči ministra odbrane Srbije Dragana Šutanovca koji navodi da će Srbija uskoro potpisati ugovor vredan 500 miliona dolara o gradnji vojne bolnice u jednoj arapskoj zemlji, kao i remont jugoslovenskih tenkova u armiji Kuvajta.

Remont bi koštao oko 400 miliona dolara, a učestvovale bi sve republike bivše SFRJ u kojima su ti tenkovi pravljeni, navodi list "Ekonomist", ističući da Srbija ima odobrenje i od NATO da naoružanje prodaje i članicama tog saveza.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

The Economist: Oružje kao izvozna šansa Srbije, ali i Hrvatske

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Jan.2011

LONDON - Oružje bi, osim tenisa i malina, uskoro moglo postati treća najpoznatija izvozna roba iz Srbije, konstatira The Economist u najnovijem broju.

Nastavak na SEEbiz.eu...

I oružje šansa Srbije

Izvor: Šumadija Press, 10.Jan.2011, 12:06

Oružje bi, osim tenisa i malina, uskoro moglo da postane treća najpoznatija izvozna roba iz Srbije, konstatuje britanski list "Ekonomist" u najnovijem broju.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.