Nedelja, 09.01.2011.

18:25

"Ekonomist": I oružje šansa Srbije

Oružje bi, osim tenisa i malina, uskoro moglo da postane treća najpoznatija izvozna roba iz Srbije, konstatuje britanski list "Ekonomist" u najnovijem broju.

Izvor: B92

Default images

List podseća da je i bivša Jugoslavija bila veliki izvoznik konvencionalnog naoružanja, posebno u zemlje Trećeg sveta.

Navodi se i da su poslednjih godina obnovljene mnoge veze i kontakti. Posle završetka ratova na Balkanu, zemlje bivše Jugoslavije sarađuju na mnogim poljima, među kojima je i vojna industrija.

"Ekonomist" precizira da je glavno tržište Severna Afrika i citira reči ministra odbrane Srbije Dragana Šutanovca koji navodi da će Srbija uskoro potpisati ugovor vredan 500 miliona dolara o gradnji vojne bolnice u jednoj arapskoj zemlji, kao i remont jugoslovenskih tenkova u armiji Kuvajta.

Remont bi koštao oko 400 miliona dolara, a učestvovale bi sve republike bivše SFRJ u kojima su ti tenkovi pravljeni, navodi list "Ekonomist", ističući da Srbija ima odobrenje i od NATO da naoružanje prodaje i članicama tog saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: