Deveta meč lopta donela Đokoviću drugo kolo Sinsinatija

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2018, 04:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deveta meč lopta donela Đokoviću drugo kolo Sinsinatija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo sedmog Mastersa u sezoni koji se igra u Sinsinatiju.

Novak Đoković savladao je domaćeg tenisera Sema Džonsona u prvom kolu Mastersa u Sinsinatiju i do drugog kola došao pobedom u dva seta 6:4, 7:6.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Đoković je od početka meča bio bolji rival na centralnom terenu kompleksa u Sinsinatiju, ali je u prvom setu pre svega morao da bude strpljiv kako bi poveo sa 1:0. Nije bilo brejk lopti ni na jednoj strani sve do devetog i desetog gema. Prvi je u priliku da oduzme rivalu servis došao Džonson, ali je Đoković bez mnogo problema izašao iz neugodne situacije.

Center Court has missed you Novak.

Welcome back! #CincyTennispic.twitter.com/eeuEQ8aqML

Deseti gem bio je odlučujući praktično za ceo meč. Đoković je u tom delu igre konačno pronašao pravi ritam na riternu na drugi servis protivnika i nakon velike borbe iskoristio drugu brejk loptu i tako poveo sa 1:0 u setovima.

U drugi set je Srbin ušao mnogo bolje i uz brejk prednosti poveo sa 3:0. Sve je išlo kako treba za Đokovića do petog gema drugog seta kada je kod desetog igrača sveta došlo do malog pada koncentracije dok je sa druge strane njegov rival "pustio" ruku i uspeo je da vrati brejk.

Džonson se nije zaustavio samo na tome, osvojio je četiri vezana gema i uz dva brejka preokrenuo situaciju u drugom setu i poveo 4:3 uz prednost jednog brejka.

Incoming! They're coming for you @DjokerNole!

#CincyTennispic.twitter.com/7hCU9sRvTI

Srpski igrač je nakon toga samo "isključio" nervozu koju je sam sebi nametnuo u prethodnih nekoliko gemova i zaigrao kao na početku trećeg seta i uz novi brejk "vezao" dva gema i tako poveo sa 5:4.

Amerikanac je uspeo da spasi pet meč lopti u desetom gemu i da nakon 12 minuta borbe u ovom delu seta izjednači na 5:5. Džonson je na konto spašenih meč lopti dodao još dve u 12. gemu i tako je uveo set u taj brejk u kome je uspešniji bio Đoković.

U drugom kolu, Đokoviću će rival biti Adrijan Manarino. Dvojica igrača sastala su se do sada tri puta i svaki put je bolji bio Đoković. Manarino do sada nije uspeo da osvoji niti jedan set protiv Đokovića, a poslednji put su se sastali u Kvinsu ove godine kada je srpski igrač slavio sa 7:5, 6:1.

Mečeve iz Sinsinatija, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji, pratite na kanalima Sport Kluba.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.