DK: Srpski i švedski teniseri od nedelje u Nišu

Izvor: Studio B, 02.Feb.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK: Srpski i švedski teniseri od nedelje u Nišu

Srbija, i bez pomoći Novaka Đokovića, favorit u meču prvog kola Dejvis kupa u hali Čair protiv Šveđana, koji igraju bez Robina Soderlinga.

Najbolji teniseri Srbije takmičenje u Dejvis kupu ove godine počinju 10. februara duelom prvog kola Svetske grupe u Nišu, protiv selekcije Švedske.

Selektor Bogdan Obradović za taj susret neće računati na najboljeg igrača sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Novaka Đokovića, koji je posle osvajanja Australijan Opena odustao od nastupa za nacionalni tim.

U srpskoj ekipi biće Janko Tipsarević, deveti igrač sveta, Viktor Troicki, 22. sa ATP liste, Ilija Bozoljac, koji na listi najboljih tenisera sveta zauzima 282. mesto, kao i Nenad Zimonjić, koji je šesti na svetu u konkurenciji parova.

Srbi, i bez pomoći Novaka Đokovića, važe za favorite, budući da Šveđani na duel u halu Čair u Nišu dolaze bez najboljeg tenisera Robina Soderlinga, koji se još uvek oporavlja od mononukleoze.

Švedski selektor Tomas Enkvist na raspolaganju ima Mihaela Rideršteda (346. na ATP listi), Karla Bergmana, 500. igrača sveta, Filipa Prpića, koji je rangiran tek na 1.426 mesto liste najboljih tenisera i Robina Lindšteda (10. sa ATP dubl liste).

Dejvis kup selekcije Srbije i Švedske u Niš bi trebalo da doputuju u nedelju, kada će započeti pripreme za mečeve prvog kola Svetske grupe, koji su na programu od 10. do 12. februara.

Danas u Niš stiže oprema za taj duel i priprema terena u hali Čair trajaće do nedelje, kada stižu teniseri. Oni će u ponedeljak odraditi prve treninge u dvorani, u kojoj će kapacitet biti 4.000 mesta.

Žreb za meč Dejvis kupa biće obavljen 9. februara, a prvi mečevi singla na programu su u petak od 14 časova. Dubl će biti odigran u subotu, takođe od 14 časova, a u isto vreme počeće i nedeljni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji.

Pobednik meča Srbija - Švedska igraće u četvrtfinalu Svetske grupe protiv boljih iz duela Češka - Italija, koji se igra u Ostravi narednog vikenda. Četvrtfinalni duel na programu je od 6. do 8 aprila.

Srbija i Švedska odigrali su do sada jedan duel, od kad naša reprezentacija nastupa pod tim imenom. Bilo je to prošle godine u četvrtfinalu Svetske grupe u Halmštadu, kada su "orlovi" ubedljivo slavili sa 4:1. Pre toga Jugoslavija je igrala osam duela sa Šveđanima i ostvaren je polovičan učinak - 4:4. Poslednji put davne 1991. godine u Zagrebu, Jugoslavija je takođe slavila sa 4:1.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.