DA LI JE UGROŽENA ALKARAZOVA KARIJERA: Dobio je ZLATA vredan savet od nekadašnjeg tenisera

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 17:53

DA LI JE UGROŽENA ALKARAZOVA KARIJERA: Dobio je ZLATA vredan savet od nekadašnjeg tenisera

Španac ima mnogo problema sa povredama.

Srbin Novak Đoković je osvojio teći Rolan Garos, a najteža prepreka na putu do trona bio mu je Karlos Alkaraz kojeg je savladao u polufinalu. Ipak, može se reći da je Nole imao i malo sreće, jer je Španac imao dosta problema sa grčevima tokom tog duela.

Karčlosov talenat, fizička i mentalna snaga nisu upitne, ali su ogroman problem povrede. Prošle godine je propustio Masters u Parizu, finale Dejvis kupa i završni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << turnir. Ove godine nije igrao na Australijan openu, Akapulku, Monte Karlu i sada je imao velike probleme sa grčevima. Sve to sa samo 20 godina.

Jedan od razloga je njegov stil igre i činjenica da se trudi da svaku lopticu udara iz sve snage, da ne čuva energiju, baca se za loptice koje deluju nedostižno. Zato se uključio i bivši teniser iz Švedske, a sada konsultant Jurosporta Mats Vilander i pokušao je da ga posavetuje.

- Karlos bi možda trebao da razmisli da bude manje aktivan na terenu. Da proba da čuva energiju, da ne leti za loptice koje su nemoguće za stizanje. Mečevi na grend slemovima u pet setova su nešto drugačije i posebno - rekao je Vilander za "L'Ekip".
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.