Belinda Benčić eliminisala Serenu Vilijams

Izvor: RTS, 16.Avg.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belinda Benčić eliminisala Serenu Vilijams

Osamnaestogodišnja Belinda Benčić iz Švajcarske šokirila je teniski svet pošto je savladala Amerikanku Serenu Vilijams sa 3:6, 7:5, 6:4 i tako se plasirala u finale turnira u Torontu u kome će igrati sa Rumunkom Simonom Halep .
Benčićeva ima samo 18 godina, nalazi se na 20. mestu svetske rang liste i protiv osvajačice 21 grend slem titule >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uspela je da napravi šokantan preokret posle izgubljenog prvog seta za finale turnira u Torontu.

Belinda je ostvarila najveći uspeh u karijeri a na turniru je prethodno pobedila čitav niz slavnih teniserki od Ane Ivanović, Karoline Voznijacki, do Sabine Lisicki i Eženi Bušar.
Ovo je tek drugi poraz za Serenu u 45 mečeva koliko je odigrala ove godine, a mlada Belinda je postala druga najmlađa teniserka koja je pobedila Vilijamsovu od Marije Šarapove 2004. godine.
Protivnica švajcarskoj teniserki u finalu biće Rumunka Simona Halep koja je prethodno pobedila Saru Erani iz Italije sa 6:4, 6:4.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.