Belgijanci tokom noći popravili teren, izgleda da se meč ipak igra

Izvor: Blic, 01.Feb.2013, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijanci tokom noći popravili teren, izgleda da se meč ipak igra

Kako Blicsport.rs saznaje, zbog očajnog stanja terena u hali Spirudom u gradu Šarloa, Međunarodna teniska federacija (ITF) je donela odluku da izvrši vanrednu inspekciju igrališta na kome bi od 14 časova trebalo da počne meč prvog kola Dejvis kupa između teniskih reprezentacija Belgije i Srbije.

Stručnjak sa Rolan Garosa je utvrdio tokom inspekcije da je teren loš, ali ipak - bezbedan za nastupe, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je najvažnije. Novak Đoković i Viktor Troicki su odradili svoje prepodnevne treninge i kako sada stvari stoje, meč Belgija - Srbija ipak će se igrati.

Podsetimo, da je analiza stručnjaka ITF -a utvrdila da teren nije u adekvatnom stanju, postojala je mogućnost da se mečevi zakazani za petak, između Viktora Troickog i Davida Gofana, a onda i Novaka Đokovića i Olivijea Rohusa, pomere za 24 sata.

Inspekcija ITF-a je najpre obavila preliminarni pregled terena, i to u devet časova, ali je rešila da ne donosi odluku dok igrači ne odrade prepodnevni trening. Tek nakon uvida u to kako se podloga "ponaša" dok se koristi, ali i u kom stanju je kada se treninzi završe, postala je poznata dalja sudbina ovog teniskog duela. A on bi trebalo da i definitivno počne u 14 časova nastupom Troickog i Gofana.

Novak Đoković je u četvrtak izjavio da nikada u životu nije igrao na gorem terenu, te da je stanje šljake takvo da bi moglo da ugrozi sportiste koji se na njemu nadmeću, a u sličnom tonu je govorio i Viktor Troicki, istakavši da čak i krov prokišnjava.

Orlandić: Belgijanci popravili teren tokom noći

Direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić rekao je da su organizatori u belgijskom gradu Šarlroa popravili teren u noći između četvrtka i petka uoči duela dve selekcije u Dejvis kupu.

"Tokom noći su organizatori uradili dosta toga, jutros teren izgleda kudikamo bolje nego juče. Nezavisni stručnjak sa Rolan Garosa je izvršio inspekciju i rekao da je teren ok. Belgijanci sada treniraju, a posle njih i mi, videćemo kako će proći. Kako sada stvari stoje, duel će moći da se igra", kazao je Orlandić Tanjugu.

Povezane vesti: Novak grmi na organizatore u Belgiji: Pa, ovaj teren je opasan! Troicki i Gofan na otvaranju, potom Nole protiv kobnog rivala Đoković ubedljiv protiv Simona, 1:1 u finalu Dejvis kupa!
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.