Više od dve trećine nosilaca poljoprivrednog gazdinstva starije od 56 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2024, 14:14

Više od dve trećine nosilaca poljoprivrednog gazdinstva starije od 56 godina

Radna snaga u poljoprivredi Srbije broji 1,15 miliona ljudi, članova porodičnih domaćinstva je 1,13 miliona, dok broj stalno zaposlenih na porodičnim gazdinstvima iznosi 1.070, od čega je 10 odsto žena, navodi se u danas objavljenoj brošuri Republičkog zavoda za statistiku, Popis poljoprivrede 2023.
Najveći broj nosilaca porodičnih gazdinstava, njih 44,72 odsto su stariji od 65 godina, dok je sledeća po brojnosti grupacija od 56 do 65 godina gde je 24,51 odsto od ukupnog broja, što znači da je više od dve trećine nosilaca porodičnih gazdinstava starije od 56 godina.
Najveći broj poljoprivrednih gazdinstava, čak 69 odsto, ima jedan do dva člana.
Među upravnicima gazdinstava ubedljivo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Više od dve trećine nosilaca poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji starije od 56 godina: Evo šta nam je pokazao Popis poljoprivrede 2023.

Izvor: Blic, 21.Maj.2024

Radna snaga u poljoprivredi Srbije broji 1,15 miliona ljudi, članova porodičnih domaćinstva je 1,13 miliona, dok broj stalno zaposlenih na porodičnim gazdinstvima iznosi 1.070, od čega je 10 odsto žena, navodi se u danas objavljenoj brošuri Republičkog zavoda za statistiku, Popis poljoprivrede...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.