Australija se vratila iz sunovrata i savladala Češku za polufinale

Izvor: B92, 23.Nov.2023, 00:30

Australija se vratila iz sunovrata i savladala Češku za polufinale

Teniska reprezentacija Australije je savladala Češku sa 2:1 i plasirala se u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa u Malagi.

Australijance je gem delio od ubedljivog poraza, ali su uspeli da se vrate i obezbede plasman u narednu rundu.

Tomas Mahač je u prvom meču dana dobio Džordana Tompsona sa 2:0 u setovima (6:4, 7:5). Češka je tako došla do vođstva, a onda je Australija uspela da izjednači na 1:1.

Aleks >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << De Minor je napravio pravi podvig, pošto je uspeo da preokrene protiv Jiržija Lehečke 2:1 i donese svojoj reprezentaciji izjednačenje.

Delovalo je da će Lehečka protiv De Minora da završi posao i uvede svoj tim u polufinale. Čeh je vodio 6:4, 5:4 i servirao za meč. Ipak, Australijanac je došao do prvog brejka na meču a onda u taj-brejku bio bolji (7:2) i uspeo da izjednači u setovima (1:1).

U odlučujućem setu De Minor je uspeo da oduzme servis rivalu u 11. gemu, a onda na svoj servis dođe do pobede (2:1).

Ko ide u polufinale, presudio je dubl. Ebden i Pursel su opravdali ulogu favorita i bez mnogo muke dobili Lehečku i Pavlaseka za konačan trijumf – 2:1 za Australiju.

Australija će u polufinalu odmeriti snagu sa Finskom, koja je juče bila bolja od Kanade.

Srbija će u četvrtak, ne pre 16 časova, igrati protiv Velike Britanije za prolaz među četiri najbolje selekcije, dok će pre tog duela snage odmeriti Italija i Holandija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Teniseri Italije u polufinalu Dejvis kupa

Izvor: Radio 021, 23.Nov.2023

Teniska reprezentacija Italije plasirala se u polufinale Dejvis kupa u Malagi, pošto su Janik Siner i Lorenco Sonego pobedili Holanđane Talona Grikspora i Veslija Kolhofa sa 2:0 u dublu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.