Telekom Srbija i ove godine nagradio studente Fakulteta likovnih umetnosti

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Jul.2023, 13:43

Telekom Srbija i ove godine nagradio studente Fakulteta likovnih umetnosti

U konkurenciji izvrsnih ostvarenja, stručni žiri je odlučio da ove godine nagradu ravnopravno podele Saša Pavlović za rad „12. jun – 8. decembar” i Ivanja Todorović za rad „GSP”.

Nagrađeni radovi izdvajaju se autentičnošću i konceptualnom ubedljivošću, isvojim intermedijalnim umetničkim postupkom sublimišu stvarnost, njena ograničenja i procepe – navodi se u obrazloženju stručnog žirija koji su činili istoričarka umetnosti Maja >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Ćirić, umetnica i redovna profesorka na Arhitektonskom fakultetu dr Mariela Cvetić i umetnik Uroš Đurić.

Nagrađeni studenti i predstavnici Telekoma Srbija

Saša Pavlović, studentkinja treće godine, izjavila je da je nagrada Telekoma Srbija motiviše da nastavi da se bavi umetnošću i da joj pruža svojevrsnu potvrdu mogućnosti njenog daljeg razvoja. Ivanja Todorović, student prve godine, čiji je rad zapravo muzički album koji je snimio sa uličnim muzičarima na jednoj liniji gradskog prevoza, rekao je da ova nagrada predstavlja prvo priznanje za njegovo studentsko ostvarenje, kao i da će njen novčani deo uložiti u produkciju novih radova.

Nagrađeni studentski radovi

Nagrađeni studenti, članovi žirija i dekan FLU Radoš Antonijević

Na tradicionalnoj godišnjoj izložbi nagrađenih radova studenata FLU i svečanosti dodele nagrada okupili su se brojni predstavnici umetničke zajednice, kao i studenti i profesori na čelu sa dekanom FLU, Radošem Antonijevićem.

Nagrada Telekoma Srbija se dodeljuje već sedmu godinu zaredom i predstavlja priznanje za izuzetna ostvarenja na polju novih medija. Kompanija nastavlja da sistematski pomaže Fakultet likovnih umetnosti i mlade umetnike, pružajući im tako priliku da pokažu svoju kreativnost i umeće, i podstičući ih na dalja istraživanja i razvoj u ovoj oblasti savremene umetnosti.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.