Tri niška kik-boksera svetski šampioni

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri niška kik-boksera svetski šampioni

Na Svetskom prvenstvu za juniore u disciplinama K1 i low kick kik-bokseri iz Niša osvojili su tri titule prvaka sveta, jednu vicešampionsku i dve bronzane medalje. Novi šampioni planete su Vladimir Pavlović, Natalija Savić i Patrik Buza.

Takmičari Kik-boks kluba Niš osvojili su pet medalja, od čega dve zlatne. Šampionka sveta u kategoriji +60 kg u disciplini low kick postala je Natalija Savić, koja je imala tri meča i sve tri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pobede, pa je u konkurenciji pet takmičarki zauzela visoko prvo mesto.

Patrik Buza je u kategoriji do 67 kg u disciplini K1, gde je bilo pet takmičara, posle dve borbe i obe pobede zauzeo prvo mesto.

Vladimir Pavlović, član Kik-boks kluba Konstantin, novi je svetski prvak u juniorskoj katerogiji do 71 kg u disciplini low kick gde je nastupalo pet takmičara. On je u četvrtfinalu bio bolji od takmičara iz Azerbejdžana, pa pobedio protivnika iz Izraela da bi u finalu savladao Arjana Isenija iz Amerike.

Srebrnu medalju i zvanje vicešampiona sveta ponela je Neda Brkić iz Kik-boks kluba Niš, koja je u disciplini do 56 kg u disciplini low kick od pet takmičarki zauzela drugo mesto. Ona je imala dve borbe, prvo u polufinalu pobedila takmičarku iz Azerbejdžana, a zatim izgubila u finalu od Ruskinje.

Bronzanu medalju uzeo je njen klupski kolega Erik Buza, šampion Evrope iz 2017, u kategoriji do 71 kg, koji je u četvrtfinalu pobedio reprezentativca Kirgistana, ali je u polufinalu izgubio od Grka.

Treće mesto zauzela je i Sandra Savatić iz Niša, koja je među četiri učesnice u kategoriji do 60 kg u disciplini low kick izgubila prvi i jedini meč od Eme Bajrić iz Bosne i Hercegovine.

Na ovom šampionatu Srbiju je predstavljalo 36 takmičara, a nastupalo je preko 2.200 takmičara iz 64 države sa 5 kontinenata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Srpski kik-bokseri osvojili 21 medalju na Svetskom prvenstvu

Izvor: juGmedia, 25.Sep.2018, 11:40

Na Svetskom prvenstvu za kadete i juniore u kik-boksu, u gradu Lido di Jesolo u Italiji, reprezentativci Srbije osvojili su 21 medalju i to sedam zlatnih, osam srebrnih i šest bronzanih...Na prvenstvu je nastupilo rekordnih 2.319 takmičara iz 65 zemalja sveta, a iz kik-boks klubova “Vranje” i “Junior”...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.