SVETSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE: Španija uzela zlato, Ameri bez odličja

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 23:00

SVETSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE: Španija uzela zlato, Ameri bez odličja

Srbija je završila na šestoj poziciji.

Juniorska reprezentacija Španija osvojila je titulu šampiona na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina, pošto je u finalu posle produžetka savladala Francusku 73:69 (19:18, 9:11, 13:14, 22:20, 10:6).

U pobedničkom sastavuIsak  Rodrigez je bio najefikasniji sa 18 poena, dok je Rafael Viljar zabeležio 17. Na drugoj strani Melvin Ažinka je predvodio Francuze sa 21 poenom, dok ga je Zakari Perin pratio sa 14 uz čak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 20 skokova.

Treće mesto osvojila je selekcija Turske koja je ubedljivo savlalada vršnjake iz Sjedinjenih Država 84:70.

Peta je reprezentacija Argentine koja je bila bolja od Srbije 87:71, a sedmo mesto pripalo je Kanadi pobedom protiv Japana 107:58.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.