Nikolić: Jokić? Muka mi od toga, niko se ne tera

Izvor: B92, 23.Avg.2023, 11:27

Nikolić: Jokić? Muka mi od toga, niko se ne tera

Iskusni srpski stručnjak Miroslav Nikolić optimističan je pred početak Svetskog prvenstva u košarci.

Pomoćni trener u periodima kada su selektori bili Željko Obradović i Saša Đorđević je u razgovoru za "Sportklub" istakao da Karijev tim ima kvalitet za medalju.

"Imamo odličnu ekipu, bez obzira na otkaze i povrede. Sa Bogdanom Bogdanovićem i Nikolom Milutinovim, kao iskusnim predvodnicima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kvalitet za medalju", rekao je Nikolić.

Nerviraju ga kritike na račun Nikole Jokića.

"Muka mi je od ‘mučenja’ Nikole Jokića. Čovek je umoran, iscrpljen dugom NBA sezonom. Pa, je l‘ igrao u Kini 2019, pa prošle godine na EP… I u prošlosti su otkazivali, pa šta… Niko se ne tera u nacionalni dres. I šta znače prozivke da nisi patriota ako se ne odazoveš selektoru. A neki pominju stranca u srpskoj reprezentaciji, pa njega bi platili. Bolje bi nam bilo da se vratimo na sistem premija (igrači i stručni štab) kao nekada. Vremena se (ne) menjaju. Lično i trenerski, ne želim stranca u dresu Srbije", zaključio je Nikolić.

Nikolić je kao pomoćni trener sa nacionalnim timom osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 1998. godine i srebrnu 2014. godine. Osim odličja sa Mundobasketa, na svom kontu ima po zlato (1997) i srebro (2017) sa Evropskih prvenstava, kao i dva druga mesta na Olimpijskim igrama (1996, 2016).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.