Izvor: Piplmetar.rs, 14.Feb.2024, 18:31

Legendarni atletičar i bivši dvostruki svetski šampion najavio kraj karijere

S. I.


Osvojio je četrnaest medalja sa najvećih takmičenja

Foto: SOEREN STACHE / AFP / Profimedia


Nekadašnji svetski šampion u bacanju kugle David Štorl najavio je da će u petak završiti profesionalnu karijeru! To će učiniti u Lajpcigu nakon završetka nacionalnog dvoranskog prvenstva.
Štorl je prvu titulu svetskog šampiona na otvorenom osvojio 2011. u Južnoj Koreji u gradu Daegu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << kada je postao najmlađi svetski šampion u istoriji ove discipline. Titulu je odbranio na u Moskvi, dok je dve godine kasnije na planetarnom šampionatu u Pekingu osvojio srebro. Na Svetskim prvenstvima u dvorani osvojio je tri srebrne medalje (2012, 2014. i 2018. godine).
On je na EP na otvorenom osvojio tri zlatne medalje i jedno bronzano odličje, a sa EP u dvorani ima jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. stigao je do srebrnog odličja, pa je sa najvećih takmičenja odneo ukupno četrnaest medalja!
– Vrlo sam zadovoljan, ostvario sam puno toga. Bilo je lepo, jer sam imao mnogo prilika i osećao se slobodnim – izjavio je Štorl čiji je lični rekord 22,20 metara.
On je u poslednje dve godine imao dosta problema sa povredom leđa.
– U nekom trenutku sam osetio da je rizik neproporcionalan u odnosu na dobitak – dodao je Štorl, koji je na EP u dvorani u Beogradu osvojio bronzu 2017. godine.
(Telegraf.rs/Tanjug)


Video: Tom Volš oborio rekord mitinga u Beogradu, pa poručio: Želim da osvojim Olimpijske igre, vratiću se

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381
64 8939257
(WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja
pogledajte uputstva na stranici Uslovi
korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Moskva

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Legendarni atletičar najavio kraj karijere

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2024

Nekadašnji svjetski šampion u bacanju kugle David Štorl najavio je da će u petak završiti profesionalnu karijeru. To će učiniti u Lajpcigu nakon završetka nacionalnog dvoranskog prvenstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.