Istorija se ponavlja - Vatreni u polufinalu!

Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2018, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija se ponavlja - Vatreni u polufinalu!

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji pobedom nad domaćom selekcijom posle penala 4:3 (2:2, 1:1).

Posle 90 minuta igre na Fišt stadionu u Sočiju bilo je 1:1. Rusi su u vođstvo došli preko Denisa Čeriševa u 31, da bi Hrvatska izjednačila osam minuta kasnije pogotkom Andreja Kramarića. U dodatnih 30 minuta prvi su poveli Vatreni - strelac je bio Domagoj Vida u 101. minutu, da bi posle gola Marija Fernandesa u 115. za 2:2 meč je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << otišao u penale!

Tamo su Hrvati imali više sreće i umeća i sa četiri od pet pogođena jedanaesterca (4:3) ostvarili veliki uspeh!

Fjodor Smolov i Mario Fernandes su bili neprecizni za Ruse, dok je jedini neuspešan za Hrvatsku bio Mateo Kovačić.

Plasmanom među četiri najbolje selekcije na Mondijalu, ekipa Zlatka Dalića je ponovila najveći uspeh u istoriji zemlje ostvaren 1998. na SP u Francuskoj. Tada je reprezentacija predvođena Ćirom Blaževićem sa klupe, te Davorom Šukerom, Robertom Prosinečkim i ostalim zvezdama tadašnjeg tima na kraju završila kao trećeplasirana.

Priliku da ova generacija, na čelu sa Lukom Modrićem, Ivanom Rakitićem i drugima, ode korak dalje imaće u polufinalnom meču protiv Engleske 11. jula.

Vatreni su od starta meča uspostavili terensku inicijativu, ali su teško uspevali da probiju dobro organizovanu odbranu domaćina, koji se opredelio na sličnu taktiku kao u utakmici sa Španijom u osmini finala - najčešće sa svim igračima iza lopte, vrebajući šansu iz kontri.

Na takav način su stigli do vođstva. Čerišev je ukrao loptu u sredini, odigrao dupli pas sa Artomom Dzjubom, a onda fantastičnim udarcem sa dvadesetak metara savladao nepomičnog Danijela Subašića.

Nije dugo trajala radost domaćih navijača. Samo devet minuta kasnije, Hrvati su probili po levoj strani, Ivan Strinić je dodao do Marija Mandžukića, ovaj sjajno uposlio Kramarića na sedam metara, koji je glavom sproveo loptu u mrežu.

Uskoro opširnije...
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.