Vlada planira da omogući Kubancima da putuju u inostranstvo

Izvor: Blic, 09.Maj.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada planira da omogući Kubancima da putuju u inostranstvo

HAVANA - Kubanska vlada saopštila je danas da planira da dozvoli Kubancima da slobodno turistički putuju u inostranstvo, prvi put posle više od 50 godina.

Ukidanje ograničenja na izlazak iz zemlje jedna je od 313 reformi koje je kubanska Komunistička partija odobrila na kongresu stranke sredinom aprila, podsetio je AFP.

Vlada nije navela kada će odluka stupiti na snagu.

Kubanci koji žele da putuju preko granice, prema sadašnjim propisima, moraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podnesu zahtev i plate taksu od 150 dolara, a taj novac im se ne vraća ukoliko budu odbijeni.

Ukoliko dobiju dozvolu da izađu iz zemlje, moraju da plate dodatne takse u iznosu od oko 400 dolara, a dužina boravka u inostranstvu im je ograničena na 30 dana.

U protekle 52 godine, kubanska vlada je dozvoljavala samo izuzetno vrednim radnicima da putuju u inostranstvo, i to obično u bivši Sovjetski Savez, sportistima na takmičenja i visokim vladinim funkcionerima.

Povezane vesti: Protesti neće ugroziti vladu ali hoće evrointegracije DPK pristala da Pacoli bude budući predsednik Kosova Srpska Vlada četiri puta pokušala da prevari Brisel

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.