TUČA ISPRED AMBASADE Objavljen snimak sukoba američkog diplomate i ruskog policajca

Izvor: Blic, 07.Jul.2016, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUČA ISPRED AMBASADE Objavljen snimak sukoba američkog diplomate i ruskog policajca

Ruska državna televizija NTV prikazala je snimak za koji tvrdi da prikazuje snimak na kojem se vidi sukob američkog špijuna i ruskog policajca na ulazu u Ambasadu SAD u Moskvi.

List Vašington post je krajem juna objavio da je američkog diplomatu pretukao ruski stražar ispred ambasade u Moskvi.

NTV nije želela da otkrije poreklo snimka na kojem se vidi kako se taksi zaustavlja ispred sporednog ulaza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u ambasadu i diplomata koji se kreće ka vratima. U tom trenutku iz stražarske kućice izašao je uniformisani stražar koji je oborio diplomatu na zemlju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova identifikovalo je čoveka kao tajnog agenta američke Centralne obaveštajne agencije SAD koji se vraćao iz obaveštajne misije.

Ruski policajac je postupio u skladu s svojim ovlašćenjima kada je pokušao da identifikuje osobu koja ulazi u zgradu ambasade, saopštilo je rusko ministarstvo.

Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi rekao je da je napadnuti čovek "akreditovani američki diplomata". Kirbi nije želeo da komentariše incident, ali je izrazio nezadovoljstvo tretmanom američkog diplomatskog osoblja u Rusiji u poslednjih nekoliko godina.

"Veoma smo zabrinuti zbog načina na koji se tretiraju naše diplomate u Rusiji u poslednjih nekoliko godina", kazao je on, dodajući da je maltretiranje i špijuniranje američkog osoblja u Moskvi nedopustivo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.