Izvor: Blic, 13.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitao putnike da li žele da lete popravljenim

Pitao putnike da li žele da lete popravljenim avionom

LONDON - Jedan pilot iskoristio je osnovni princip demokratije - glasanje - kako bi proverio mišljenje putnika da li su za to da se vrate kući. Naime, pilot je tražio da skoro 300 putnika podizanjem ruke glasaju da li žele da se vrate kući pošto je on popravio avion.

Putnici, uglavnom turisti, čekali su sedam sati nas aerodromu u Majorki u Španiji dok je pilot popravljao lampicu za upozorenje sna 'boingu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 757'.

Portparol kompanije 'Maj travel' izjavio je da je 13 putnika odbilo da se vrati u Lids.

Lampica u avionu je pokazivala da se avion nalazi u vazduhu, iako je letelica bila na zemlji, što je nateralo pilota da zasuče rukave. Nakon popravke, on se popeo na stolicu na terminalu aerodroma i objasnio situaciju putnicima koji su već izgubili strpljenje, prenosi dnevnik 'Tajms'.

Pilot je 'nevernicima' objasnio da će morati sami da se snađu za povratak kući ukoliko odbiju da se sa avionom vrate.

Džonatan Mekmilan (36), njegova supruga Fiona (34) i šestogodišnji sin Ros počeli su da plaču kad je jedan putnik počeo da unosi paniku među putnike plašeći se da će se avion srušiti.

Mekmilan je zbog toga izdvojio dodatnih 350 funti kako bi se sa porodicom vratio kući sutradan sa drugom avio-kompanijom.

'Nikada ranije u životu nisam morao da donesem takvu odluku. Mislili smo da se radi o izboru između života i smrti. Nismo mogli sebe da nateramo da budemo u avionu čiji instrumenti ne pokazuju pravilno da li je on na zemlji ili u vazduhu', rekao je on.

Portparol turističke agencije je istakla da je svega 13 od skoro 300 putnika odbilo da se vrati kući, kao i da je let nazad protekao bez problema:

'Imali smo tehničkih problema. Sasvim je normalna procedura da pilot bude uključen u ispravljanje greške zajedno sa majstorima. Sigurno je da pilot ne bi poleteo ukoliko bi posumnjao da nije u redu nešto što bi moglo da ugrozi bezbednost putnika. Kada je kvar popravljen, ta opasnost više nije postojala'. CDC/AP

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.