Srpska Crnja: Žiri saopštio imena autora čija su dela ušla u uži izbor za nagradu Đura Jakšić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2024, 11:18

Srpska Crnja: Žiri saopštio imena autora čija su dela ušla u uži izbor za nagradu "Đura Jakšić"

U uži izbor za ovogodišnju, trideset i osmu po redu prestižnu nagradu "Đura Jakšić", koja se dodeljuje pod patronatom istoimene Narodne biblioteke u Srpskoj Crnji, stručni žiri uvrstio je jedanaest zbiriki poezije.
U svome obrazloženju, žiri napominje:
"Pomno razmotrivši svih stotinu osamnaest na konkurs pristiglih knjiga, uz duboko poštovanje varijeteta pesničkog nadahnuća koje se manifestovalo u delima, kako etabliranih, tako i manje poznatih pesnikinja i pesnika, žiri u sastavu Marija Šimoković, Dragan Jovanović Danilov i Srđan Orsić, posle više elektronskih sednica došao je do zaključka da je jedino pravedno istaći sve naslove oko čijeg su se nespornog kvaliteta usaglasili.
...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nagrada „Đura Jakšić”: Ovo su dela koja su ušla u uži izbor

Izvor: Danas, 27.Maj.2024

U uži izbor za ovogodišnju, trideset i osmu po redu prestižnu nagradu „Đura Jakšić”, koja se dodeljuje pod patronatom istoimene Narodne biblioteke u Srpskoj Crnji, stručni žiri uvrstio je jedanaest zbiriki poezije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.