Janša:Vlada nastavlja da radi svoj posao dok ima moć

Izvor: Press, 24.Jan.2013, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janša:Vlada nastavlja da radi svoj posao dok ima moć

Janša je na konferenciji za novinare, nakon što Građanska lista juče napustila vladajuću koaliciju, rekao da vidi dve opcije razrešenja aktuelne situacije - prva je postizanje političkog  konsenzusa o izmenama izbornog sistema, a druga da se glasa o nepoverenju vladi.
U prvom slučaju, prema Janšinim rečima, stranke bi morale da dođu do neke vrste dogovora oko podrške ključnim projektima za Sloveniju do održavanja novih izbora, dok u drugom slučaju, glasanje o nepoverenju ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bi zaustavilo krizu vlade dugoročno već bi samo pomoglo izlasku iz trenutne situacije.
On je poručio i da oni koji ga pozivaju da podnese ostavku na premijersku funkciju treba da pokrenu proceduru za tako nešto i da istovremeno preuzmu odgovornost za sve eventualne posledice tog čina.
"Međuitm, nijedno od ova dva rešenja nisu u rukama vladajućih demokrata (SDS) ili premijera", rekao je Janša i istakao da će "vlada raditi svoj posao i dalje, sve dok bude imala punu moć".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.