Iračani tvrde da su izveli uspešan napad na konvoj u kojem je bio vođa Islamske države

Izvor: Blic, 11.Okt.2015, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračani tvrde da su izveli uspešan napad na konvoj u kojem je bio vođa Islamske države

Iračko ratno vazduhoplovstvo tvrdi da je u nedelju uspešno izvršilo udar na konvoj vozila koji je navodno prevozio vođu tzv. Islamske države Abu Bakr al-Bagdadija u provinciji Anbar, javlja Reuters, a prenosi Sky News.

U ovom trenutku više detalja o navodnom napadu nema, ali libanski list The Daily Star takođe je preneo ovu vest, a Sky tvrdi da je trenutno stanje vođe IS-a nepoznato.

Ova vest dolazi nakon što su turske snage bezbednosti Reutersu rekle da je istraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << utvrdila kako postoje indikacije da je IS odgovoran za bombaški napad u Ankari, u kojem je u subotu poginulo gotovo stotinu ljudi.

Inače, ovo nije prva tvrdnja da se Bagdadi našao na meti Iračana. Na primer, u maju je britanski Guardian objavio vest da je al-Bagdadi zadobio teške povrede nakon vazdušnog napada i da je zapovedanje Islamskom državom preuzeo Abu Alaa al-Afri.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vođa Islamske države živ, nekoliko lidera ubijeno

Izvor: B92, 11.Okt.2015

Nekoliko lidera Islamske države je ubijeno u vazdušnom napadu Iraka, ali među njima nije Abu Bakr al-Bagdadi, prenosi Rojters...Iračko vazduhoplovstvo saopštilo ranije da je pogodilo konvoj u kojem je bio vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi, prenosi Rojters..."Iračke vazdušne snage su bombardovali...

Nastavak na B92...

Iračke snage pogodile konvoj El Bagdadija

Izvor: RTS, 11.Okt.2015

Iračke vazduhoplovne snage pogodile su konvoj lidera Islamske države Abu Bakr el Bagdadija u zapadnoj provinciji Anbar, blizu sirijske granice. Nekoliko komandanata ID ubijeno, a Bagdadi nije među njima, tvrde bolnički izvori, prenosi "Rojters". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.