Милетић: Након гласања о резолуцији, српски народ ће показати још јаче јединство

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2024, 15:45

Милетић: Након гласања о резолуцији, српски народ ће показати још јаче јединство

 Дејан Милетић из Центра за проучавање глобализације, рекао је данас да ће Србија након гласања о резолуцији о Сребреници, изаћи јача и да ће српски народ показати још јаче јединство у целом региону и додао да је цела иницијатива око резолуције нема смисла, јер одређене велике >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << силе покушавају да нас врате у деведесете године прошлог века. Фото: PrtSc/YouTube/Tanjug „Резолуција је толико једна стара конструкција која говори о опадању и морала, али и идеја. Све то што они раде пресликали су из деведесетих. Све што нису стигли у деведесетим, покушавају сада и рециклирају погрешну политику. Ако неко жели да одгурне Србију од Запада, врло успешно то ради. Свака му част. Међутим, Србија ће изаћи јача из овога. Зато што ће се јединствено борити против тога. Овде се ради о српском народу који ће јединствен бити“, рекао је Милетић за Танјуг, говорећи о резолуцији о Сребреници.
Како је рекао, убеђен је да неће бити 100 земаља које ће ту резолуцију подржати.
„Они ће имати можда неку просту већину ако уопште изађу“, додао је.
Милетић се осврнуо и на предстојеће локалне изборе који треба да се одрже 2. јуна, и рекао да један део опозиције не размишља о власти и изборима, већ о томе да шири мржњу и нетрпељивост. „Један део опозиције, свесно или несвесно, нећу да улазим у то, али дефинитивно није заинтересован за изборе као такве, него за ситуацију у друштву која би се креирала и створили потенцијали за одређене насилне преврате“, додао је Милетић.
Он је рекао да је прво опозиција инсистирала на понављању избора, а онда им то није одговарало.
„И онда на крају кад им даш термин и изборе, и све им изађеш у сусрет, онда они опет говоре да није нешто у реду“, рекао је он за Танјуг.
Милетић је говорио и о атентату на словачког премијера Роберта Фица и оценио да то није био атентат, већ како је навео стрељање. „Добро је познато како он размишља. Добио је подршку народа и врло јасно рекао да се не слаже са политиком финансирања рата Украјине и да Словачка под њим не жели то. Очигледно су притисци опет били јаки, није он истрајао на том курсу, јер просто не смете ни да размишљате другачије, то што је усагласио свој став, па је Европа дала подршку Украјини и финансијску и оружану и тако даље, опет није довољно“, рекао је Милетић.
Он је додао да агресивност у свету расте и да о томе морамо стално да размишљамо. „Нисам сигуран да се овај свет не спрема за нови скок насиља. Волео бих да се варам и да ствари иду у неком смирујућем тону. Ја то не видим. Видим и даље исту реторику…Видим много изазова по безбедност и чини ми се да се не бирају више оружја, нема више етике“, оценио је Милетић.
Говорећи о посети прве даме Украјине Олене Зеленски и о томе који су српски интереси, Милетић је истакао да Србија треба да гледа своје интересе и да је убеђен да не жели да се меша у туђе интересе, како руске, како и украјинске.
 
Vulin: Parlament Crne Gore rasitnjava jasenovačku golgotu da bi opravdao Vladu CG

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Милетић: Након гласања о резолуцији, српски народ ће показати још јаче јединство се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.