Eksplodirao paket u Vroclavu, jedna osoba povređena

Izvor: RTS, 19.Maj.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplodirao paket u Vroclavu, jedna osoba povređena

Na autobuskoj stanici u poljskom gradu Vroclavu eksplodirao paket, pri čemu je jedna osoba povređena.
U eksploziji paketa pronađenog na autobuskoj stanici u Vroclavu u Poljskoj povređena je jedna osoba.

Vatrogasac Kšištof Gijelsa je za lokalnu televiziju rekao da je paket eksplodirao na pločniku, gde ga je ostavio vozač autobusa koji ga je prethodno uočio u svom autobusu, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << AP.
Prisebnost vozača spasila je putnike, jer je vozač zaustavio autobus i hitro iz njega izneo bombu domaće izrade koja je odmah posle toga eksplodirala i lakše povredila jednu ženu.
"Jedan od putnika gradskog autobusa upozorio je vozača da je u autobusu sumnjiv lonac u najlon kesi. Vozač je zaustavio autobus da iznese sumnjivi predmet i obavesti dispečera. U trenutku kada se vraćao u autobus bomba je eksplodirala", rekla je za Gazetu viborču portparolka gradskog saobraćajanog preduzeća u Vroclavu Agnješka Koženjovska.
Bomba domaće izrade, napravljena od lonca i sitnih metalnih komada, ranila je lakše jednu stariju prolaznicu koja je sa površinskim povredama prevezena u bolnicu.
"Eksplodirala je mešavina hemijskih materija i komadića metala. Bomba je bila u loncu u najlon kesi. Tragamo ko je ostavio u autobusu. Saslušavamo svedoke", istakao je Pavel Petrikovski iz lokalne policije.
Poljska se poslednjih godina navikla na dojave o bombama u ministarstvima, institucijama i na aerodromima, ali sve su bez izuzetka bile lažne. Ovo je prvi put da neko, bez dojave ostavi pravu bombu domaće izrade u gradskom prevozu.
Da vozač nije reagovao tako hitro i da je bomba eksplodirala u autobusu povređenih bi bilo daleko više, konstatovala je policija.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.