CRNA UDOVICA Ovo je najopasnija BAKA na svetu

Izvor: Blic, 21.Mar.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNA UDOVICA Ovo je najopasnija BAKA na svetu

Melisa En Šepard danas je osamdesetogišnja baka koja u svom dosijeu ima preko 30 krivičnih dela. Njen život je bio buran i prepun intriga. Ova baka je celog svog života svoje partnere trovala različitim opijatima, a preko jednog je čak prešla autom.

Ljubav, pa trovanje sedativima

Aleks Strategos sa Floride bio je usamljen i tražio romansu kada je preko jedne internet stranice upoznao Melisu En Šepard. Nedugo zatim, Melisa koja je živela u Kanadi ubrzo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se uputila na Floridu gde je živeo njen novi izabranik i odmah se uselila kod njega. On je mislio da je vrlo ljubazna i sa puno stila.

Danas osamdesetčetvorogodišnji Aleks kaže da mu se Melisa činila kao vrlo draga i mila osoba. Tako je mislio sve dok nije završio u bolnici zbog trovanja sedativima. Njihova veza se završila, kao i brojne druge Melisine veze Melise, njenim boravkom u zatvoru.

Muža sa medenog meseca poslala u invalidska kolica

Prošle nedelje, nakon samo dve godine, 9 meseci i 10 dana, osamdesetgodišnja Šepard puštena je iz zatvora u kojem je bila zbog trovanja opijatima i svog poslednjeg partnera Freda Viksa, komšiju iz naselja za penzionere u Novoj Škotskoj. Jednog dana je samo pokucala na Fredova vrata i rekla mu da je usamljena i da je čula da je i on.

Venčali su se u njegovoj dnevnoj sobi i otišli na bračno putovanje u Njufaundlend. Šepard je tokom putovanja davala mužu teške sedative, pa nije bio u stanju da razlikuje vožnju napred i nazad, i nije mogao ni da pokrene auto kad su silazili sa trajekta.

Već sledećeg dana bila su mu potrebna invalidska kolica. Nije mogao da obuje cipele, nije imao pojma gde su mu ključevi. Sve dok nije završio u bolnici, nije se znalo šta mu je.

Kada je došao u bolnicu u krvi mu je ustanovljena velika količina lekova za smirenje zbog čega je alarmirana policija. Šepard je optužena za pokušaj ubistva, ali je kasnije optužba preinačena u "davanje štetne supstance".

U zatvoru bila zbog 30 prevara

Bivši partner, Aleks Strategos veruje da je i njega drogirala, stavljajući sedative u sladoled. Onih nekoliko nedelja koje su proveli zajedno, ukrala mu je 20 hiljada dolara. U zatvoru na Floridi provela je 5 godina nakon što je proglašena krivom za sedam kriminalnih dela, uključujući falsifikovanje i krađu od osobe starije od 65 godina.

Strategos priznaje da je bio neoprezan i da ništa nije znao o novoj životnoj saputnici uključujući i to da je ubila drugog muža, Gordona Stevarta. Drogirala ga je i pregazila autom. I to dva puta.

Branila se da je pokušao da je siluje, a u zatvoru je boravila samo dve godine od dosuđenih šest.

Od 1977. do 1991. godine Šepard je bila u zatvoru zbog 30 različitih prevara.

Treći muž umro godinu dana nakon što ju je upoznao

Za svog trećeg muža, Roberta Fridriha, Šepard se udala 2001. godine posle samo nekoliko dana poznanstva na jednoj hrišćanskoj internet stranici za sastanke. Posle 14 meseci Fridrih je preminuo ostavljajući svojoj udovici svu svoju ušteđevinu. Njegova deca podigla su krivične prijave tvrdeći da ga je ubila predoziranjem lekovima na recept. Dobili su odštetu od 15.000 dolara, a ona zvanično nije bila optužena.

Držala govore o pretučenim ženama

Novinarka Barb MekKena srela je Melisu Šepard dok je držala govore širom Kanade o sindromu pretučenih žena. Šepard se pojavila i 1994. godine u dokumentarcu “Kad žene ubijaju” i dobila vladinu nagradu za pomaganje ženama u sličnim situacijama.

MekKena je počela da istražuje život Melise Šepard i pronašla sve optužbe protiv nje. Kaže da je vrlo spretna i ljigava.

"Kada pričate sa njom, vidi se da je spremna za odgovor čak i ako je očita laž. Ona je ono što je uvek bila - crna udovica", napisala je novinarka.

MekKena kaže da je ova baka dobijala tako male kazne jer ljudi nisu mogli da veruju da jedna starija žena može da bude hladnokrvni ubica.

Šepard je to odlučila da iskoristi, pa sebe prikazuje kao tužnu staricu koju treba žaliti.

Crna udovica je odbila sve pozive za intervju.

Puštena iz zatvora prošle nedelje, a ima zakonsku obavezu da policiji prijavi novog izabranika ukoliko uplovi u novi ljubavnu vezu. Policija je dužna da njenog novog partnera obavesti o njenoj kriminalnoj prošlosti.

Crnoj udovici je zabranjeno posedovanje bilo koje sprave preko koje se može pristupiti internetu kako ne bi odlazila na sajtove za upoznavanje. Takođe, policija mora da je fotografiše ukoliko promeni izgled.

Njen bivši partner, Aleks Strategos, srećan što je ostao živ, misli da je nije trebalo ranije pustiti iz zatvora .

"Ona je što je uvek bila, crna udovica. Momci, pazite, to je sve što mogu savetovati", rekao je.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.