Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2021, 09:32

Zvezda nikad nije primila 98 poena kod kuće: Odbrana ispod nivoa, nema ritma kad se juri rezultat

Uniks postavio crveno-belima novi "plafon", Ostin Holins veruje da cela ekipa može da izvuče veliku pouku

Ne pamti se da je neko Crvenu zvezdu nadigrao kod kuće sa takvom lakoćom kao Uniks prošle večeri. Ekipa Velimira Perasovića se posle debakla od Fenerbahčea u Istanbulu (41:80) transformisala u pravu kaznenu ekspediciju koja hara Evropom i pomera granice.

Posle rastavljanja milanske Olimpije na sastavne delove u Kazanju uz tada novi klupski rekord sa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 14 trojki, Uniks je u Beogradu podigao lestvicu za još jedan hitac, čime je naterao i Crvenu zvezdu da otvori knjige i prepravi određene stavke. Pre svega, da nikada niko Crvenoj zvezdi u Beogradu tokom meča Evrolige nije ubacio poena koliko je to učinio Uniks.

Toliko je prošlosezonski finalista Evrokupa bio dominantniji i jednostavno bolji u svakom aspektu od tima Dejana Radonjića. I tu nema spora.Zvezda je pretrpela treći uzastopni poraz, osmi u elitnom takmičenju od starta ligaškog dela, pa je sada zona plej-ofa tri pobede daleko.

Svakako, nije vreme da se razmišlja o plasmanu među osam najboljih, već kako da ekipa konačno odradi nekoliko treninga zaredom u kompletnom sastavu, kako da se podigne tonus i ostvari napredak kako još jedna sezona na međunarodnom polju ne bi otišla niz vodu... Zato najbolji strelac Zvezde u meču Ostin Holins čvrsto veruje da ceo tim može da izvuče pouke iz Uniksove šuterske klinike...

“Baš težak poraz za nas, ali moramo da čestitamo Uniksu, odigrali su jako dobro, pogađali su teške šuteve i od starta bili jako dobri u oba smera. Jako je nezgodno igrati protiv tako talentovane ekipe kada startujete utakmicu sa većim zaostatkom“, jasno je i Holinsu da bitka nije mogla da se dobije uz pristup kakav je Zvezda pokazala:

“Imamo sledeću utakmicu za nedelju dana i moramo odmah da se vratimo na parket, da radimo dobro i povratimo ritam“.

Kada se podvuče crta, Crvena zvezda nije bila spremna da odgovori na Uniksove visoke zahteve u oba smera. U napadu je Zvezda još i pronalazila rešenja, postigla gotovo deset poena više od dosadašnjeg sezonskog proseka. Ali, napad Uniksa funkcionisao je savršeno, kao nijednom dosad, što je i dovelo do toga da im se piše novi rekord po broju trojki, a Zvezdi korekcija broja primljenih koševa na domaćem parketu...

“Ima dosta do odbrambenog pristupa jednih i drugih, ali najviše se ishod utakmice oslikao kroz napad. Oni su pogađali teške šuteve, preko ruku i iz naše dobre odbrane. Kada se to desi, oni dobiju samopouzdanje i teško da će prestati (da pogađaju). Nije nam ovo bila najbolja defanzivna partija, ali moramo da uzmemo ovo kao primer, izvučemo pouke i gradimo igru za dalji tok sezone, kako bismo porasli kao ekipa i bili bolji“, poručio je strelac 15 poena i dodao:

“Zaista su bili bolji od nas, odigrali jako dobro. I tu nema spora. Na nama je da naučimo lekciju, vratimo se korak-dva unazad i porastemo kao tim“.

Zvezdin niz crni niz se nastavio i sinoć. Dejan Radonjić je na konferenciji za novinare otkrio da je Nikola Kalinić meč završio sa povređenim skočnim zglobom, samo nekoliko dana pošto je doživeo hiperekstenziju desnog kolena u Vitoriji i uspeo da se oporavi...

“Teško je uraditi dobar posao kada te dodatno opterete povrede, ali sve je to deo košarke, deo sporta. Nažalost, neki momci su povređeni, neki su se povredili sada, ali mi moramo da se borimo i sa tim, da nađemo način da prevaziđemo i to kako bismo pobeđivali utakmice. Ne možemo da kontrolišemo ko će, kada i kako da se povredi“.

Šta je zaista nedostajalo Crvenoj zvezdi da nadigra Uniks ili bar ne dozvoli ovako ubedljiv poraz?

“Definitivno da i mi pogodimo neki težak šut sa distance, da im poremetimo ritam, da im uđemo u naš i pronađemo sebe. To je teško kada vam protivnik otvori utakmicu sa 8:0, još teže kada razlika poraste još više ubrzo“.

Može da posluži kao delimična uteha svima u Crvenoj zvezdi, Ostin Holins je vezao treću utakmicu sa dvocifrenim učinkom iako je za tri šutirao samo 1/6, četvrti put u poslednjih pet kola Evrolige postigao je bar 11 poena... Da li to znači da je Holins pronašao napadački ritam?

“Postoji malo umora posle svega, normalan umor u ovakvoj seriji utakmica, ništa van okvira. Ali, to je sve deo ovakvih sezona. Igraš mnogo, svi su umorni do neke mere. U takvim situacijama smišljaš nove načine kako da se zagreješ, podigneš radnu temperaturu, načine da se opustiš, pripremiš...“, objašnjava Holins i zaključuje:

“Istina je da sam pronašao svoju napadačku zonu, ali definitivno nije do mene. Dobro je kada si u pristojnom ritmu, ali za pobede je potrebno mnogo više od toga, da svi radimo kao tim, da prevazilazimo prepreke, ustanemo posle poraza i vratimo se jači“.

Crvenu zvezdu sledeća takmičarska obaveza čeka narednog petka, kada gostuje Zenitu u Sankt Peterburgu. ABA ligu igra 6. decembra protiv Cibone u Beogradu.

UTAKMICE SA NAJVIŠE PRIMLJENIH POENA (EVROLIGA)

Crvena zvezda - Uniks Kazanj 78:98 (26. novembar 2021)

Crvena zvezda - Alba Berlin 83:94 (17. januar 2020)

Crvena zvezda - Olimpija Milano 72:93 (30. mart 2021)

Crvena zvezda - Himki 96:91 (4. decembar 2015)

Crvena zvezda - Alba Berlin 84:90 (15. decembar 2020)

Crvena zvezda - Valensija 106:90 (15. mart 2018)

Crvena zvezda - Panatinaikos 86:90 (1. novembar 2013)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.