Izvor: RTS, 26.Nov.2021, 22:08

Novi poraz Crvene zvezde, Uniks prejak za četu Dejana Radonjića

Košarkaši Uniksa savladali su Crvenu zvezdu sa 98:78, u meču 12. kola Evrolige. Crveno-beli vezali treći poraz u nizu i sa četiri pobede zauzimaju 13. mesto na tabeli. Uniks je šesti sa sedam pobeda u sezoni.
Uniks je imao šutersko veče. Od samog starta protivnik je krenuo silovito. Pogađala je ruska ekipa sa svih pozicija. Zvezda je pokušavala da odgovori. Sredinom drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << perioda i prišla je na par poena razlike, ali to je bio sve od ekipe Dejana Radonjića. Uniks je ponov pojačao i stigao do ubedljive pobede u hali Aleksandar Nikolić.

Prvi period pripao je gostima. Ruska ekipa je sigurnim šutem za tri poena poremetila odbranu crveno-belih. Nakon početne serije od 8:0 Uniks je tokom celog perioda održavao prednost. Zvezdina odbrana nikako nije uspela da odradi "posao", mnogo primljenih koševa i na kraju perioda Unik je vodio sa 26:16.
Posle četiri minuta igre Uniks je iskoristio bonus. Branko Lazić je pogodio dve vezane trojke i nagovestio mnogo bolju igru Zvezde. Crveno-beli su uspeli da smanje prednost gostiju - 28:35. Zvezda nastavlja seriju još četiri poena u košu protivnika - 32:35.
Uniks je uspeo da iskoristi nekoliko grešaka crveno-belih, i do odlaska na veliki odmor poveća prednost na plus osam - 47:39.
Protovnik ponovo sigurniji na startu perioda. Posle dva ipo minuta igre u drugom poluvremenu Uniks je imao prednost od 14 poena - 55:41. Zvezda je nastavila sa lošom igrom u odbrani, s druge strane ni napad nije funkcionisao i ruska ekipa je nastavila da povećava prednost i odlazi na plus 19 - 63:44.

Nastavio je Uniks da kontroliše rezultat u finišu je stigao do maksimalnih plus 21, da bi Zvezda postigla koš i smanjila zaostatak na 19 poena pred poslednju četvrtinu.
Uniks je u poslednjoj četvrtini rutinski privo meč kraju za konačnih - 98:78.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džon Braun sa 18 poena, a Kanan i Hezonja po 17. U ekipi Crvene zvezde, Holins je ubacio 15 poena, Volters 13, a Dobrić 11.


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaši Zvezde izgubili od Uniksa

Izvor: Beta, 26.Nov.2021

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Uniksa iz Kazanja sa 78:98 (16:26, 23:21, 18:29, 21:22), u utakmici 12. kola Evrolige.U ekipi Zvezde najefikasniji su bili Ostin Holis sa 15 poena uz pet skokova i Nejt Volters sa 13 poena i četiri asistencije. Ognjen Dobrić postigao je 11...

Nastavak na Beta...

Radnički drugi put u sezoni uzeo meru Zvezdi; Maksimala Juga, sa Novim Beogradom za prvo mesto

Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2021, 12:19

Crveno-beli pretrpeli prvi poraz na turniru regionalne lige u Splitu - 13:8..One lakše utakmice na papiru Czvena zvezda uspešno je prebrodila, ostvarila je dve pobede i bila nepogrešiva, ali protiv konkurenta za plasman na Fajnal-for nije mogla bez Gavrila Subotića i Dušana Markovića. Kragujevački...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.