Žreb za Vimbldon: Ana protiv 173. na svetu, Jelenu čeka Kvitova, Krunić na sestre Vilijams

Izvor: Blic, 26.Jun.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žreb za Vimbldon: Ana protiv 173. na svetu, Jelenu čeka Kvitova, Krunić na sestre Vilijams

Održan je žreb za teniserke na Vimbldonu, a Srbija će imati četiri predstavnice - Anu Ivanović, Jelenu Janković, Bojanu Jovanovski i Aleksandru Krunić.

Čini se da je na startu najbolje prošla Ana Ivanović, koja će najpre igrati protiv 173. na svetu, malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poznate Kineskinje Ji-Fan Ksu.

U drugom kolu bi mogla da se sastane sa Alison van Ujtvank ili Betani Matek-Sands, u trećem sa Belindom Benčić ili Cvetanom Pironkovom, a prvi veći izazov bi je čekao u osmini finala gde bi mogla da naiđe na Viktoriju Azarenku.

Jelena Janković baš i nije imala sreće, jer na početku Vimbldona igra protiv Ruskinje Elene Vesnine, 89. teniserke sveta, ako nju savlada u drugoj rundi bi mogla na neugodnu Lauru Robson, a u već trećoj na šampionku iz 2011. Petru Kvitovu.

Što se tiče Bojane Jovanovski, nju na startu čeka Nemica Tatjana Marija, 76. na svetskoj listi i posle bi mogla da igra protiv Eženi Bušar i ako napravi podvig, sastala bi se najverovatnije sa Medison Kiz u trećem kolu.

Aleksandra Krunić na početku takmičenja igra protiv Italijanke Roberte Vinči, 35. teniserke sveta, a onda bi opet mogla na Italijanke, jer je čekaju Sara Erani ili Frančeska Skjavone.

Ako položi dva teška uvodna ispita, slede još teži - u trećem kolu Venus, a u eventualnoj osmini finala prva na svetu, njena sestra Serena Vilijams.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.