ZVANIČNO: Širle se vraća u domovinu za 32.000.000 evra, a Čelsi zbog bonusa može da zaradi i 37.000.000 evra (FOTO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2015, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVANIČNO: Širle se vraća u domovinu za 32.000.000 evra, a Čelsi zbog bonusa može da zaradi i 37.000.000 evra (FOTO)

Nemac je novi De Brujne: Godinu dana kasnije istorija se ponovila i Vukovi su doveli igrača Plavaca

Početkom januara retko ko je očekivao da će Čelsi biti aktivan u ovom prelaznom roku, a naročito da će prodati ove sezone često "korišćenog" Andreu Širlea, ali Žoze Murinjo je procenio da je dve godine stariji Kolumbijac Huan Kvadrado vredniji od 24-godišnjeg Nemca i Vukovi su opet bili tu da uzmu neželjenog ofanzivca Plavaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Kao i prošle godine, kada je Kevin de Brujne prešao na Folksvagen Arenu, igrač kojeg je Čelsi doveo kao veliku nadu prelazi u redove bundesligaša, ali za razliku od Belgijanca, kao šampion sveta i uz dosta veći trošak Vukova. Nemački Bild tvrdi da je Čelsi napunio kasu sa 32.000.000 evra, a transfer će možda narasti i za dodatnih pet miliona evra u slučaju da Širle igrama ispuni određene uslove iz ugovora.

Naravno, veći deo novca će biti potrošen na dovođenje Huana Kvadrada iz Fjorentine, ali opet se mora napomenuti da je Čelsi odlično prošao i ovog januara. Ni Širle nije ispao grbav, pa će, po nekim navodima, Nemac u domovini zarađivati 120.000 evra nedeljeno, te je jasno zašto je transfer realizovan u minut do zatvaranja prelaznog roka u Nemačkoj.

Offiziell! Weltmeister @Andre_Schuerrle wechselt zum #vflwolfsburg! pic.twitter.com/NBQbyqaRID

Volfzburg je dobio Širlea, Širle povećanje plate, verovatno i veću minutažu, a Čelsi Kvadrada. Win-win situacija za sve, što bi rekli Englezi.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.