ZAVRŠIO KARIJERU NAKON PORAZA U FINALU: Košarkaš Zvezde i reprezentativac Srbije se PENZIONISAO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 01:39

ZAVRŠIO KARIJERU NAKON PORAZA U FINALU: Košarkaš Zvezde i reprezentativac Srbije se PENZIONISAO!

Patike o klin...

Bek Crvene zvezde i nekadašnji srpski reprezentativac Stefan Marković odigrao je poslednju utakmicu u karijeri, prenosi Sport Klub.

Crno-beli su u finalu ABA lige u petom meču pobedili najvećeg rivala za 3:2 u seriji, a ispostaviće se da je ovo bila i poslednja utakmica pouzdanog 35-godišnjeg košarkaša.

Marković je u Crvenu zvezdu došao u novembru 2021. godine i za to vreme osvojio dve titule prvaka Srbije, Kup Radivoja Koraća i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ABA ligu, za koju je prošle godine bio jedan od najzaslužnijih, jer je pogodio ključnu trojku za pobedu u petoj utakmici.

U bogatoj karijeri nastupao je još i za Atlas, Hemofarm, Beneton, Valensiju, Banvit, Malagu, Zenit, Himki i Virtus iz Bolonje.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je tri srebrne medalje, na Olimpijskim igrama 2016. godine, na Svetskom prvenstvu 2014. i na Evropskom prvenstvu 2009, dok sa selekcijom naše zemlje do 19 godina ima zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva u Novom Sadu 2007. godine.

Podsetimo, crveno-beli su pre njega ostali bez Luke Vildoze koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Panatinaikosom, a na izlaznim vratima je i Filip Petrušev, koji će karijeru nastaviti u Filadelfiji u NBA ligi prema poslednjim informacijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.