Vudsovo povlačenje donosi velike gubitke kompanijama

Izvor: Blic, Tanjug, 22.Dec.2009, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vudsovo povlačenje donosi velike gubitke kompanijama

Skandal oko bračnog neverstva najpopularnijeg svetskog golf igrača Tajgera Vudsa, zbog koga se on privremeno povukao iz tog sporta, prouzrokovaće velike gubitke poznatim kompanijama.



Neke kompanije u oblasti medjunarodnog golfa, poput Asocijacije profesionalnih igrača golfa "PGA Tur", zatim televizijske mreže i maloprodajne firme, kao što je "Najk" već su izračunale da će ih povlačenje Vudsa u narednoj godini ukupno koštati najmanje 220 miliona američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dolara (153,45 miliona evra), objavila je agencija Blumberg.

Privremeno povlačenje Vudsa iz sveta golfa, koje je obznanio 11. decembra, pošto su se pojavile informacije o njegovom bračnom neverstvu, za međunarodni golf znači da će ostati bez svoje najveće zvezde, a samim tim i bez velikog dela svojih posetilaca koji su taj sport pratili samo zbog njega.

Prema izjavama organizatora, poseta u okviru golf turnira PGA opašće za oko 20 procenata, preneli su svetski mediji.

Očekuje se, takođe, i pad broja gledalaca televizijskih prenosa sa golf turnira i to čak za polovinu, saopštila je američka firma za istraživanje tržišta "Nilsen kompani". Ove zaključke "Nilsen" izvodi na osnovu toga što je u 2008. i na početku ove godine, kada se Vuds nije takmičio zbog povrede kolena, broj gledalaca koji su pratili vikend prenose sa turnira u golfu smanjen za čak 47 odsto.

Aron Koen iz njujorške reklamne agencije "Horajzon midija" tvrdi da bi i obim televizijske reklame mogao da padne čak za 40 procenata. Najveći proizvođač sportske obuće i odeće "Najk", koji je reklamu svojih proizvoda za golf vezao upravo za Vudsa, ostaće bez oko 30 miliona dolara, smatra analitičarka Kler Galager iz firme "Kepston investments".

"PGA Tur" je lane samo od golf turnira i televizijskih prenosa zaradio približno 773 miliona dolara, dok su televizijske stanice, poput CBS-a i NBC-ja, samo od televizijskih reklama inkasirale 642,7 miliona USD.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.